Једна другачија књига о родитељству – Волим што сам родила баш тебе, баш такву/таквог

29 маја, 2021

Прочитали сте доста књига о родитељству, текстова, блогова, слушали савете психолога, али и даље имате утисак да не знате како треба да поступите? Ништа необично.

Родитељи су данас практично блокирани јер им се стално говори шта не смеју да раде: “Не поступајте овако јер…”, “Не говорите то…”, “Никада немојте да…” Осећају се некомпетентно и несамопоуздано и имају утисак да стално нешто греше. Оптерећени су кривицом и она их спутава.

Нова књига о родитељству ауторке Биљане Грбовић носи назив “Волим што сам родила баш тебе, баш такву/таквог” и управо то лечи. Она даје решења, конкретна решења и каже: “Поступите слободно на овај начин!”, “То се решава оваквом комуникацијом…!”

Сваки наслов у овој књизи почиње речима “Како да…”

Како да ваше дете буде самосталан ђак, како да остави телефон, како да се самостално игра, устаје и леже на време, како да га васпитавате без критиковања, како да му усадите прави систем вредности, како да ваше дете буде социјално јако…

Ова књига даје родитељима решење како да у исто време воле, прихватају и дају слободу своме детету да буде оно што јесте, али да се при томе поставе границе у смислу дисциплиновања, самосталности и одговорности.

Писана је једноставним језиком, разумљиво и директно, без икаквог теоретисања. Да би све било заиста максимално појашњено и поједностављено, свако поглавље има стрипове који имају задатак да изазову код вас осећај као да посматрате сцену у којој је ваш проблем успешно решен.

Ова књига није намењена да се једном прочита, она је уџбеник ком се треба враћати, из ког се заиста учи и то на највишем нивоу, а то је ниво примене.

Ауторка Биљана Грбовић је након више од 10 година успешног рада у школи и након искуства које је стекла троструким родитељством, одлучила да се у потпуности посвети теми васпитања, јер каже да је осетила да је то њена сврха и начин на који најбоље може доприносити заједници.

Покренула је радионице које се баве комбинацијом родитељства и личног развоја које се свакодневно одржавају у Новом Саду и написала ову књигу која је имала за циљ да знања о томе како се дете може истовремено волети безусловно и дисциплиновати, стигну до свих оних којима су потребна.

Илустратор је млада и талентована Невена Силашки.

Ако желите да се заиста осећате и поступате у складу с насловом тј. да из ваших поступака дете добија поруку: “Волим што сам родила баш тебе, баш такву/таквог!” учините нешто да то буде ваша реалност, учите, промените своје обрасце јер само у том случају, ако сте били вољни да се мењате, можете једног дана заиста рећи да сте покушали све што је било до вас.

Књигу можете поручити или само више о њој сазнати кликом на licnirazvoj.rs/volim-sto-sam-rodila-bas-tebe-bas-takvu-takvog/

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама