Једна је Мајка

25 октобра, 2016

Када си имао годину дана – Она те купала и хранила. А ти си јој захвалио, својим плачем по целу ноћ.

Када си напунио две године – Она те научила ходати. А ти си јој се захвалио бежањем, кад би те себи позивала.

Када си три године, напунио – Она је спремала храну коју си највише волио. А ти си јој се захвалио, испуштајући тањире и храну на под.

Када си имао четри године – Она ти је дала оловку како би могао цртати. А ти си јој захвалио, шарајући оловком по зидовима.

Кад си имао пет година – облачила ти је најлепше . А ти си јој захвалио , тако што си ту одећу, испрљао тога дана.

Када си имао шест година – Она те уписала у школу. А ти си јој захвалио, уплакано говорећи:”Ја не желим ићи у школу”.
majka
Када си имао десет година – жудно је чекала да се вратиш из школе, како би могла да те загрли. А ти си јој захвалио, брзим одласком у своју собу.

Када си имао петнаест година, плакала је од радости због твог успеха у школи. А ти си јој захвалио, тражећи награду за то.

Када си имао двадесет година – надала се да ћеш је пратити у посетама родбини. А ти си јој захвалио, остајући са својим пријатељима.

Када ти је било двадесет и пет година – она те помогла у трошковима твоје женидбе. А ти си јој захвалио, живећи са својом женом, што даље од ње.

Када си имао тридесет година – Она ти је упутила пар савета о деци. Ти си јој захвалио рекавши: “Немој се мешати у наше ствари”.

Када ти је било тридесет и пет година – назвала је, позивајући те на ручак. А ти си јој захвалио речима:” Ових дана сам јако заузет”.

Када си имао четрдесет година – Рекла ти је да је болесна, и да треба твоју помоћ. А ти си јој захвалио речима:”Данас сам јако заузет, доћи ћу сутра”.

Данас ти, без обзира на своју доб, упитај себе: ” Јеси ли својој мајци, захвалио? “ Једног дана, она ће напустити овај свет, али њена љубав према теби, никада неће напустити њено срце. И зато, ако је твоја мајка је још увек жива, немој је запоставити и не заборави њену љубав према теби, те чини оно са чиме је она задовољна… Будући да ти немаш, осим једну мајку у овом животу. Назови своју мајку и реци јој: “Мама, волим те”

Dok majka postoji znaj da te neko iskreno i od srca voli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама