Jedna je Majka

25 oktobra, 2016

Kada si imao godinu dana – Ona te kupala i hranila. A ti si joj zahvalio, svojim plačem po celu noć.

Kada si napunio dve godine – Ona te naučila hodati. A ti si joj se zahvalio bežanjem, kad bi te sebi pozivala.

Kada si tri godine, napunio – Ona je spremala hranu koju si najviše volio. A ti si joj se zahvalio, ispuštajući tanjire i hranu na pod.

Kada si imao četri godine – Ona ti je dala olovku kako bi mogao crtati. A ti si joj zahvalio, šarajući olovkom po zidovima.

Kad si imao pet godina – oblačila ti je najlepše . A ti si joj zahvalio , tako što si tu odeću, isprljao toga dana.

Kada si imao šest godina – Ona te upisala u školu. A ti si joj zahvalio, uplakano govoreći:”Ja ne želim ići u školu”.
majka
Kada si imao deset godina – žudno je čekala da se vratiš iz škole, kako bi mogla da te zagrli. A ti si joj zahvalio, brzim odlaskom u svoju sobu.

Kada si imao petnaest godina, plakala je od radosti zbog tvog uspeha u školi. A ti si joj zahvalio, tražeći nagradu za to.

Kada si imao dvadeset godina – nadala se da ćeš je pratiti u posetama rodbini. A ti si joj zahvalio, ostajući sa svojim prijateljima.

Kada ti je bilo dvadeset i pet godina – ona te pomogla u troškovima tvoje ženidbe. A ti si joj zahvalio, živeći sa svojom ženom, što dalje od nje.

Kada si imao trideset godina – Ona ti je uputila par saveta o deci. Ti si joj zahvalio rekavši: “Nemoj se mešati u naše stvari”.

Kada ti je bilo trideset i pet godina – nazvala je, pozivajući te na ručak. A ti si joj zahvalio rečima:” Ovih dana sam jako zauzet”.

Kada si imao četrdeset godina – Rekla ti je da je bolesna, i da treba tvoju pomoć. A ti si joj zahvalio rečima:”Danas sam jako zauzet, doći ću sutra”.

Danas ti, bez obzira na svoju dob, upitaj sebe: ” Jesi li svojoj majci, zahvalio? “ Jednog dana, ona će napustiti ovaj svet, ali njena ljubav prema tebi, nikada neće napustiti njeno srce. I zato, ako je tvoja majka je još uvek živa, nemoj je zapostaviti i ne zaboravi njenu ljubav prema tebi, te čini ono sa čime je ona zadovoljna… Budući da ti nemaš, osim jednu majku u ovom životu. Nazovi svoju majku i reci joj: “Mama, volim te”

Dok majka postoji znaj da te neko iskreno i od srca voli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama