Jedna lekcija koja će naučiti decu da cene sebe i da to očekuju i od drugih

9 juna, 2020

U prilogu je možda izmišljena priča, ali je sigurno priča koja će vas podstaći da dete naučite da ceni sebe i svoje vrline.

Foto: Canva

Kada je diplomirao, jednom mladiću otac je rekao sledeće:

“Završio si školu sa odličnim ocenama, zato ti poklanjam onaj moj stari auto koji je već godinama u garaži… Ali pre nego ti ga poklonim, odvezi ga na plac gde prodaju polovne automobile na kraju grada i reci im da želiš da ga prodaš. Vidi koliko će ti novca oni ponuditi. Sin je otišao na plac polovnih automobila, vratio se ocu i rekao: “Ponudili su mi 1.000€ jer izgleda vrlo istrošeno.”

Otac je odgovorio: “Odvezi ga sad u zalagaonicu.” Sin je otišao u zalagaonicu, vratio se ocu i rekao: “Zalagaonica je ponudila 100€ jer je to zaista jako star auto.”

Treća molba sinu je bila ode u auto-klub i pokaže im auto. Sin je odvezao automobil i u klub, vratio se i rekao ocu oduševljeno: “Neki ljudi u klubu ponudili su 100.000€ za taj auto, jer kažu da je to Nisan Skajlajn R34, kultni automobil i potražnja za njim je OGROMNA!”

Na to je otac odgovorio: “Hteo sam da znaš da pravo mesto ceni PRAVU VREDNOST. Ako te ne cene, ne brini, znači da si na pogrešnom mestu i u pogrešnom društvu. Oni koji znaju tvoju vrednost su oni koji te cene i drži se njih… Nikada ne ostaj tamo gde niko ne prepoznaje i ne razume tvoju istinsku vrednost.”

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama