Како да мајка и ћерка проведу квалитетно заједничко време

Заједничка топла чоколада или кафа

Почните од малена да градите прилике за отворене разговоре са вашом ћерком. Једно од најидеалнијих места за то је неко лепо, удобно место где можете да се изолујете и причате уз „шољицу кафе“. Никада није рано да ову дивну навику отпочнете са својом ћерком. У складу са узрастом ваша девојчица може да пије топлу чоколаду или чај. Али, свакако укључите и неки слаткиш јер поправља расположење.

Шетња у природи

Искористите шетњу за разговоре о важним стварима, један на један. Шетња опушта, ваздух пуни плућа, искључите телефоне и уживајте. Ако имате и куцу коју треба прошетати то је одличан разлог више за једну фину шетњу са вашом девојчицом.
majka-kcerka-1024x680Заједнички спортски дан

Одаберите спорт које обе волите – трчање, вожњу ролера или тенис можда, и уживајте у заједничком времену. Ћаскање пре и после игре је савршено време за повезивање.

Шопинг

Девојчице (и жене) воле шопинг. Када је ваша девојчица мала сигурно ћете ићи заједно, али наставите и када мало порасте. У тинејџерском узрасту ће то бити добра прилика да видите како се ваша девојчица односи према свом телу. Заједно пробајте ствари, радите на свом и њеном стилу итд.

Заједничка припрема поклона

Када год је некоме рођендан, одаберите уради сам идеје за поклоне које можете заједно да направите или их потражите у продавницама. Пустите вашу ћерку да сама одабере адекватан поклон за слављеника и посматрајте како размишља и како процењује људе. Причајте и анализирајте заједно. Ово је стварно забаван начин да заједнички осетите чари даривања и уједно проведете квалитетно време заједно.

Kувајте заједно

Избаците све мушкарце из куће и направите куварски спектакл заједно. Радите ово од када је девојчица мала. Уз мешање састојака, кување, печење и много чишћења на крају, имаћете времена да се испричате и исмејете заједно а крајњи резултат ће бити дивна гозба за све укућане. Ово се тренуци који се памте.

Излазак у музеј

Одведите вашу ћерку у музеј. Тако ћете бити сигурни да радите нешто добро и за њено образовање и општу културу а имаћете и прилику да причате о разним стварима. После оваквог изласка ћете се сигурно осећати одлично!

Направите нешто заједно или играјте друштвену игру

Одаберите неки од мноштва уради сам пројеката , прикупите материјал и направите нешто заједно. Уз то ћете се супер забавити, испричати и заједно научити нешто ново. Исто можете постићи и кроз игру, то могу бити јако забавне вечери!

Извор: najboljamamanasvetu.com