Kako da majka i ćerka provedu kvalitetno zajedničko vreme

15 jula, 2016

Zajednička topla čokolada ili kafa

Počnite od malena da gradite prilike za otvorene razgovore sa vašom ćerkom. Jedno od najidealnijih mesta za to je neko lepo, udobno mesto gde možete da se izolujete i pričate uz „šoljicu kafe“. Nikada nije rano da ovu divnu naviku otpočnete sa svojom ćerkom. U skladu sa uzrastom vaša devojčica može da pije toplu čokoladu ili čaj. Ali, svakako uključite i neki slatkiš jer popravlja raspoloženje.

Šetnja u prirodi

Iskoristite šetnju za razgovore o važnim stvarima, jedan na jedan. Šetnja opušta, vazduh puni pluća, isključite telefone i uživajte. Ako imate i kucu koju treba prošetati to je odličan razlog više za jednu finu šetnju sa vašom devojčicom.
majka-kcerka-1024x680Zajednički sportski dan

Odaberite sport koje obe volite – trčanje, vožnju rolera ili tenis možda, i uživajte u zajedničkom vremenu. Ćaskanje pre i posle igre je savršeno vreme za povezivanje.

Šoping

Devojčice (i žene) vole šoping. Kada je vaša devojčica mala sigurno ćete ići zajedno, ali nastavite i kada malo poraste. U tinejdžerskom uzrastu će to biti dobra prilika da vidite kako se vaša devojčica odnosi prema svom telu. Zajedno probajte stvari, radite na svom i njenom stilu itd.

Zajednička priprema poklona

Kada god je nekome rođendan, odaberite uradi sam ideje za poklone koje možete zajedno da napravite ili ih potražite u prodavnicama. Pustite vašu ćerku da sama odabere adekvatan poklon za slavljenika i posmatrajte kako razmišlja i kako procenjuje ljude. Pričajte i analizirajte zajedno. Ovo je stvarno zabavan način da zajednički osetite čari darivanja i ujedno provedete kvalitetno vreme zajedno.

Kuvajte zajedno

Izbacite sve muškarce iz kuće i napravite kuvarski spektakl zajedno. Radite ovo od kada je devojčica mala. Uz mešanje sastojaka, kuvanje, pečenje i mnogo čišćenja na kraju, imaćete vremena da se ispričate i ismejete zajedno a krajnji rezultat će biti divna gozba za sve ukućane. Ovo se trenuci koji se pamte.

Izlazak u muzej

Odvedite vašu ćerku u muzej. Tako ćete biti sigurni da radite nešto dobro i za njeno obrazovanje i opštu kulturu a imaćete i priliku da pričate o raznim stvarima. Posle ovakvog izlaska ćete se sigurno osećati odlično!

Napravite nešto zajedno ili igrajte društvenu igru

Odaberite neki od mnoštva uradi sam projekata , prikupite materijal i napravite nešto zajedno. Uz to ćete se super zabaviti, ispričati i zajedno naučiti nešto novo. Isto možete postići i kroz igru, to mogu biti jako zabavne večeri!

Izvor: najboljamamanasvetu.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama