Како научити дете да буде упорно?

јун 5, 2015

Деца често одустају због страха да ће бити понижена пред пријатељима или ако се плаше неуспеха.
mali
Зато је најбоље да попричате са њима, објасните им да су ствари на почетку тешке, али да то не треба да их обесхрабри да наставе да раде јер се једино стрпљивим радом и залагањем постиже успех.
[blockquote style=”2″]Битно је да саосећате са њима, да им ставите до знања да их разумете, али им такође нагласите да је упорност кључ уколико желе да успеју у школи, спорту, а касније и у животу.[/blockquote]
Да бисте помогли деци да истрају кад ствари постану тешке, држите се следећих савета:
Пре него што ваш малишан започне неки пројекат, постарајте се да разуме да очекујете од њега да га и приведе крају. Друго, нека ваша очекивања буду скромна, умерена. Ако вас дете моли да га упишете на часове гитаре, немојте плаћати цео месец унапред, већ платите 3,4 часа. Тако, ако му се у старту не свиди, можете га саветовати да издржи још неколико њих.
Коначно, објасните малишанима унапред да је нормално да желе да престану са неким активностима када је тешко, али да ће тај осећај убрзо проћи. Ако дете схвати да ће се увек суочавати са тешкоћама, онда постоји мања вероватноћа да се осећају незадовољно и раздражљиво већ код прве препреке.
Извор: novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама