Kako s bebom pričaju tate, a kako mame?

9 decembra, 2017

Tate su oduvek bile više zainteresovane za igru i komunikaciju rukama nego za priču, dok će mame neumorno gugutati svom mališanu

Mame i tate poznate su po tome da im je pristup deci i vaspitanju vrlo drugačiji. Isto tako, devojčice i dečaci pokazuju bitne razlike već od malih nogu. Dok su dečaci stabilniji na svojim nožicama, devojčice su veće pričalice.

Devojčice gotovo uvek progovore pre dečaka. To je sasvim normalno, takav je njihov razvoj već generacijama i to će teško bilo koji roditelj promeniti.

okazano je kako bebe obično progovore nešto ranije ako im roditelji mnogo pričaju. A tu je razlika u komunikaciji mame i tate s detetom. Tate su oduvek bile više zainteresovane za igru i komunikaciju rukama nego za priču, dok će mame neumorno gugutati svom mališanu dok ne začuju željenu reč.

Istraživanje sprovedeno na 33 bebe kada su imale tek jedan mesec, a ponovljeno kada su bebe imale sedam meseci, potvrdilo je kako mame češće interakciju ostvaruju s ćerkama, dok su muškarci češće pričali sinovima. Ipak, mame su te koje gotovo 90% vremena dok je dete budno pričaju, dok to očevi čine tek 30 posto vremena.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama