Лекција које се уче од снажних мајки

18 октобра, 2017

Одрастање девојчица у наручју снажне мајке

Док смо младе и неискусне жене, нисмо свесне свега што нас мајка учи, и то не само речима већ и својим примером, понашањем и ставом према животу чијем смо сведок сваки дан.

Све оно што она говори, ради и проживљава почиње више да се цени тек касније. Тек кад одрастемо, тек кад и саме постанемо мајке.

Женска снага је посебна врста снаге, она коју је тешко сломити, она која се стиче пробијањем кроз живот у свету у којем би мушкарци хтели водити главну улогу.

Ево лекција које се уче од снажних мајки:

Треба ценити независност

Не треба ти мушкарац да те спаси или неко други да се брине о теби, примером ћеш научити да си способна да водиш пун и срећан живот без обавезе да га делиш са неким другим.

Научићеш да можеш да изградиш дом, одгајиш децу, куваш, переш и у исто време имаш успешну каријеру. Заправо научићеш како да будеш супер-жена.

Шта значи безусловна љубав

Мајка жртвује своје време, здравље и младост за тебе и твоју браћу или сестре, а ипак се никад неће жалити. Увек ће имати осмех на лицу и све више давати себе.

Научиће те како изгледа несебична и безусловна љубав, и знаћеш да нигде другде више нећеш видети такву врсту љубави.

Kако волети саму себе

Знаћеш како се окренути и отићи од ствари које нису за тебе, научићеш како ипак ићи напред иако је цели свет против тебе, и знаћеш како веровати у себе када сви други сумњају.

Научићеш да те не дефинишу лоше оцене, сломљена срца и неуспеси; оно што те одређује је начин на који се опорављаш од свих падова и колико се снажно бориш за живот какав желиш.

Можеш бити и јака и нежна

Снажне мајке су заправо врло осећајне, само што то држе скривено у себи, али ипак ћеш видети како мајка тихо плаче због твоје патње или остаје будна целу ноћ и брине се о теби када си болесна, или не може заспати јер тебе нешто мучи.

Начин на који те грли када си била тужна показаће ти њену саосећајност и нежност.

Није лако бити мајка

Твоје мишљење неће увек бити важно, неће те увек озбиљно схватати, али ћеш научити да ће, када је потребно, сви ћутати и слушати тебе и твоје идеје.

Не треба се окретати за прошлошћу

Научићеш да се не треба бавити свим оним “шта да сам…” и “шта би било кад би било”. Гледаш само напед и пушташ прослошт да сама себе искупи.

Научићеш да те је све што се догодило довело до места где припадаш чак и ако није реч о ономе што си желела.

Важност стрпљења и вере

Неко пази на тебе и твоје борбе, све ће на крају бити у реду. Олује ће проћи, а сутра је нови дан.

Научићеш да будеш стрпљива у животу, стрпљива с временом, успехом и проблемима. Научићеш да је стрпљење снага.

Kако стварати своју срећу

Можеш пронаћи срећу у тешком животу. Чак и када на раменима носиш цео свет, можеш пронаћи срећу.

Мајка ће те научити да увек можеш пронаћи разлог за осмех – све што треба да радиш је да пажљивије тражиш.

Научићеш да она о љубави и даље зна више од тебе

Чак и кад вас генерације деле, чак и када ти се не свиђају њени љубавни избори, ако некога не одобрава, боље је послушај, а ако не барем је саслушај.

Она зна шта говори, јер не жели да те види сломљеног срца.

Знаћеш како да будеш добра мајка

Одгајила те је мама која ти је показала како се стварно брине за породицу, која ти је показала да се тежак рад исплати, која ти је показала да се неко може безусловно волети.

Научила те је како се воли, штити, саосећа, како је бити снажна и издржљива. Све је то показивала на свом примеру, и била ти свесна или не, корак по корак, ти ћеш ићи њеним стопама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама