Mama genije oduševila svet: Lekciju koju je očitala sinu (13) svako treba da pročita!

7 decembra, 2015

Sa velikim ponosom saopštio je majci da je sada samostalan, a u svađi koja je usledila, istakao je da on sada sam zarađuje i da Estel više nema prava da ga kontroliše i određuje šta će da radi
majka-sin-vaspitanje-porodica
Svi roditelji čija su deca odrasla ili su trenutno u tinejdžerskim godinama, znaju koliko to može biti stresno i naporno, a deca tvrdoglava i puna prohteva.
To je vreme kada bi oni sve dali da dovoljno porastu i roditelje smatraju bezdušnim stvorenjima koja uživaju da ih kontrolišu, pa žele što pre da se osamostale.
Kroz sličnu situaciju prošla je i Australijanka Estel Hevišem.
Naime, njen sin Aron (13) pokrenuo je kanal na portalu Youtube, i preko njega počeo da zarađuje neznatnu sumu novca. Sa velikim ponosom saopštio je majci da je sada samostalan, a u svađi koja je usledila, istakao je da on sada sam zarađuje i da Estel više nema pravo da ga kontroliše i određuje šta će da radi.
Umesto da nastavi svađu ili kazni dečaka, Estel je došla na genijalu ideju – napisala je sinu kratko pismo i sakrila njegove omiljene stvari.
Pročitajte pismo i shvatićete zašto je ovih nekoliko redova postalo pravi hit na internetu i zašto su roditelji širom sveta oduševljeni!
“Dragi Arone, s obzirom na to da si zaboravio da imaš samo 13 godina, a da sam ja tvoja majka, izgleda da ti treba jedna mala lekcija iz samostalnosti.
Pošto si mi sasuo u lice da sada zarađuješ, mislim da će ti sada biti lakše da otkupiš sve stvari koje sam ti ja kupila u prošlosti. Ako želiš svoje lampe, sijalice ili pristup internetu, moraćeš da snosiš deo troškova:
Stanarina: 430 dolara
Struja: 116 dolara
Internet: 20 dolara
Hrana: 150 dolara
Moraćeš još i da bacaš đubre ponedeljkom, sredom i petkom, kao i da počistiš i usisaš kuću. Jednom nedeljno ćeš čistiti kupatilo, spremati sebi hranu i čistiti nered za sobom.
Ako ne uspeš, naplatiću ti i usluge sluškinje u iznosu od 30 dolara za svaki dan kada ću ja to morati da uradim umesto tebe.
Ako odlučiš da bi radije opet bio moje dete, a ne moj odrasli, samostalni cimer, možemo da pregovaramo o uslovima.
Voli te mama”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Mama genije oduševila svet: Lekciju koju je očitala sinu (13) svako treba da pročita!"

  1. štefi kaže:

    Fantastično, stvarno originalno. Moje dete još malo, ali svakako ću zapamtiti ovu majku.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama