Министарство просвете позива наставнике да се пријаве за семинар у Израелу

17 септембра, 2023

Министарство просвете расписује Јавни позив за учешће наставника и стручних сарадника из основних и средњих школа у Републици Србији, сарадника и саветника из Министарства просвете и саветника из Завода за унапређивање образовања и васпитања на семинару у Међународној школи Јад Вашем, Држава Израел, у периоду 03-10. децембар 2023.

Циљ семинара је професионално оснаживање наставника, стручних сарадника и саветника путем предавања и радионица усмерених на антисемитизам, историју и традицију Јевреја и Холокауст, а ради унапређивања компетенција наставника за реализацију осетљивих тема из историје у процесу наставе и учења. Радни језик семинара је енглески језик и од кандидата се очекује да познају енглески језик. Министарство обезбеђује превод са енглеског језика на српски.

Рок за подношење пријава је 27. септембар 2023. године.

Пријава и конкурсна документација се достављају електронским путем на мејл адресу: kulturasecanja@prosveta.gov.rs.

ПРЕУЗМИТЕ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 коментара на "Министарство просвете позива наставнике да се пријаве за семинар у Израелу

 1. Jasna 46 каже:

  Ma da samo da se ide po tim bespotrebnim seminarima .I to 3 decembra a jos je školska godina.Što niste našli neku semibar kad ste na raspustu??? Sve je samo otaljavanje i razradjeno bežanje od obaveza.

 2. Dositej каже:

  Čemu obezbeđivanje prevoda sa engleskog na srpski ako je uslov za polaznike seminara vladanje engleskim jezikom? Ko to u Zavodu odnosno Ministarstvu ne govori niti razume dobro engleski jezik?

 3. Sramota каже:

  Koliko para ste capili za ovo?

 4. Majka каже:

  A kako bi bilo da se ovo ponudi nemackim I hrvatskim prosvetarima? Mislim da su oni apsolutno podobni obzirom na zlodela njihovih predaka za vreme II svetskih rata, a ne da se poducavaju nasi nastavnici da nam decu uce o Holokaustu. Vec su ucili I uce o tome dovoljno.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама