Миња Субота: Деци није место у музичким такмичењима за одрасле

15 новембра, 2018

Композитор и ТВ лице Миња Субота, критички се осврнуо на музичка такмичења за децу која су последњих година популарна у нашем региону. Аутор култне дечје емисије “Музички тобоган”, сматра да деца не треба да се појављују у форматима какав је „Звездице Гранда” и слични.
„Десиле су се драстичне промене. ‘Звездице Гранда’ су копија неких америчких такмичења. Сви знамо да је Америка богата земља науке и индустрије, али и да иде за комерцијалом. Ушли смо у области када су у питању деца која тако не треба да изгледају и код нас је грешка што је то прихваћено. Деца треба да се такмиче и да уживају у својој средини”, објашњава Миња.
Он каже и то да „дете не сме бити изведено пред жири да пева песме из узраста ком не припада.”
„И онда да то дете неко критикује пред милионским аудиторијумом у вечерњем термину. То су трауматичне ситуације за децу, које су многе европске земље забраниле. деца припадају школама и средини у којој одрастају”, објаснио је Субота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Миња Субота: Деци није место у музичким такмичењима за одрасле"

  1. Jelena каже:

    Gledala sam nedavno snimke nekih nasih pevaca bas iz emisije “Muzicki tobogan”. To su bili pravi decji nastupi,lepi,naivni,veseli,sa tremom… I opet, danas su poznati i uspesni,iako su sebi dozvolili da budu deca! Ne znam kako bi danas ti isti pevaci prošli kad bi se takmicili.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама