Мирјана Бобић Мојсиловић: Српска жена је херој

24 октобра, 2017

Kако остати нормалан у Србији

Ако те Србија мучи, брине, изазива нервозу, страхове, и чини да губиш смисао живота, да западаш у депресију и да не видиш излаз – постоји само један савет који даје резултате: угледај се на српску жену.

Српска жена је херој.

Ово није феминистичка прича, ово су чињенице:

Осврни се около и видећеш армију феноменалних и даље насмејаних, лепо обучених и дотераних жена које успевају да, упркос свему, пронађу смисао, загрле децу, скувају ручак, оду на посао, среде гајбу и оду на починак, сањајући, попут јунакиња романтичне литературе, да је сутра нови дан и да ће бити боље.

Српска жена је маштовита, и са њом је увек цео свет: и кинеска пијаца за њу може да буде Пета авенија, турске гаће су за њу Victorija Secret , разгаженост прошлогодишњих ципела забашуриће тако што ставља јачи кармин, а ташну препуну рачуна за струју и инфостан, носиће са осмехом. Српска жена уме да од 300 грама меса направи мусаку за четворочлану породицу, уме да измисли колач од два јајета, и да букетом зимских ружа разбије сивило дана.

Српска жена измишља живот, и због тога је права уметница. Чак и кад гледа турске серије, то је зато што тамо још увек нису заборавили на оне три слатке речи.

Ако нисте схватили, српска жена се не предаје. Она ће да измисли море на Ади Циганлији, умесиће сва јужна острва од хлеба, исхеклаће све пакет аранжмане на које није отишла, и тегле ајвара слагаће као што друге жене слажу накит.

Јер, она је укапирала. Од самог живота, много је важнија његова интерпретација

Мирјана Бобић Мојсиловић

Извор: AllMe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама