Моћни бели лук и зашто је одличан за негу косе

На самом почетку нове године, у мноштву одлука и обећања, учините најважнију промену када је нега вашег тела у питању. Обећајте себи хранљиву негу изнутра и споља. Храните се здраво, успорите ритам и смањите ниво стреса, а квалитетним препаратима са природним састојцима помозите свом телу да одржи снагу и свежину. Када год можете, одбаците непроверене производе препуне вештачких састојака. Окрените се природи када бирате козметику и одлучите се за ону која не садржи сувишне хемијске додатке. Бирајте производе који обилују управо оним састојцима за које знате да су прве на листи када је здравље у питању.
Бренд Kräuterhof, који већ дуги низ година провереним квалитетом одржава поверење на тржишту, сада вам нуди сасвим нов производ направљен по традиционалној немачкој рецептури на бази природних састојака. Иако широко познат пре свега по ефикасним мастима против болова, његов производни програм сада је обогаћен линијом производа за негу косе. И када причамо о здравим намирницама за опште здравље, на шта морате помислити? Без дилеме, на бели лук. Намирница из првих борбених редова када говоримо о имунитету, она за којом посегнемо када покушавамо да избегнемо употребу антибиотика, она која је најчвршћи штит против болести и најпоузданији савезник за дуговечност и добро здравље. Представљамо вам Kräuterhof шампон за јачање косе на бази белог лука.
Зашто баш бели лук као састојак шампона? Зато што садржи више десетина биолошки активних компоненти, а обилује витаминима, минералима, аминокиселинама и ензимима који хране косу и власиште. Екстракт белог лука у овом шампону делује антимикробно и антибактеријски како би био у функцији очувања здраве коже, помаже очување фоликула длаке, повећава волумен косе и јача њен корен, истовремено спречавајући њено опадање. Бели лук садржи драгоцено једињење алицин које усмерава циркулацију крви према власишту, због чега ће до ње допирати више хранљивих састојака те допринети квалитету косе, док ће се истовремено брже елиминисати штетне материје које би нарушиле квалитет длаке и проузроковале њено опадање и истањивање. Сумпор који бели лук садржи допринеће здрављу и нези власишта и корена косе те тако смањити појаву перути. Посебно значајан минерал садржан у екстракту белог лука јесте бакар, који одржава јачину и густину косе.
Поред белог лука, овај шампон обилује и другим негујућим и хранљивим материјама. Скуп биљака који чине бела коприва, поточарка, бршљан, рузмарин, чичак и бели бор обезбедиће спектар богатих састојака за побољшање свеукупног квалитета косе. Рузмарин обезбеђује флавоноиде и есенцијална уља за бржи раст косе, а чичак, коприва и поточарка познати су у борби против њеног опадања. Ароматична биљка арника има антибактеријско, антисептичко и антифугално дејство а користи се и за побољшање циркулације. Ове пажљиво одабране биљке заједно са екстрактом белог лука чине јединствен састав шампона којим ћете најефикасније обогатити косу моћним састојцима и учинити је јаком, отпорном и квалитетном.
Шампон на бази белог лука намењен је пре свега за јачање косе, па је први избор за оне који имају проблема са њеним редовним или сезонским опадањем. Одговара свим типовима косе, погодан је за свакодневну употребу и не ремети pH вредност власишта. Посебно се препоручује за ревитализацију косе која је често хемијски третирана или редовно фенирана на високим температурама. Због негујућих и умирујућих биљака које овај шампон садржи осетићете да је коса након прања мека, свилена и погодна за обликовање фризуре. За вас који не подносите мирис белог лука, не брините – шампон је пријатног мириса и узиваћете док га користите.
Ваш Крäутерхоф шампон можете пронаћи у апотекама и дрогеријама по приступачним ценама. Доступан је у паковању од 500мл, а бићете сигурни да сте одабрали оригиналан производ када на њему видите јединствено обележје – “100% оригинални немачки производ са традицијом.” Уколико ваша коса захтева додатну или нешто другачију негу, погледајте и остале Крäутерхоф производе за негу косе.
Хелена К.