Moćni beli luk i zašto je odličan za negu kose

Na samom početku nove godine, u mnoštvu odluka i obećanja, učinite najvažniju promenu kada je nega vašeg tela u pitanju. Obećajte sebi hranljivu negu iznutra i spolja. Hranite se zdravo, usporite ritam i smanjite nivo stresa, a kvalitetnim preparatima sa prirodnim sastojcima pomozite svom telu da održi snagu i svežinu. Kada god možete, odbacite neproverene proizvode prepune veštačkih sastojaka. Okrenite se prirodi kada birate kozmetiku i odlučite se za onu koja ne sadrži suvišne hemijske dodatke. Birajte proizvode koji obiluju upravo onim sastojcima za koje znate da su prve na listi kada je zdravlje u pitanju.
Brend Kräuterhof, koji već dugi niz godina proverenim kvalitetom održava poverenje na tržištu, sada vam nudi sasvim nov proizvod napravljen po tradicionalnoj nemačkoj recepturi na bazi prirodnih sastojaka. Iako široko poznat pre svega po efikasnim mastima protiv bolova, njegov proizvodni program sada je obogaćen linijom proizvoda za negu kose. I kada pričamo o zdravim namirnicama za opšte zdravlje, na šta morate pomisliti? Bez dileme, na beli luk. Namirnica iz prvih borbenih redova kada govorimo o imunitetu, ona za kojom posegnemo kada pokušavamo da izbegnemo upotrebu antibiotika, ona koja je najčvršći štit protiv bolesti i najpouzdaniji saveznik za dugovečnost i dobro zdravlje. Predstavljamo vam Kräuterhof šampon za jačanje kose na bazi belog luka.
Zašto baš beli luk kao sastojak šampona? Zato što sadrži više desetina biološki aktivnih komponenti, a obiluje vitaminima, mineralima, aminokiselinama i enzimima koji hrane kosu i vlasište. Ekstrakt belog luka u ovom šamponu deluje antimikrobno i antibakterijski kako bi bio u funkciji očuvanja zdrave kože, pomaže očuvanje folikula dlake, povećava volumen kose i jača njen koren, istovremeno sprečavajući njeno opadanje. Beli luk sadrži dragoceno jedinjenje alicin koje usmerava cirkulaciju krvi prema vlasištu, zbog čega će do nje dopirati više hranljivih sastojaka te doprineti kvalitetu kose, dok će se istovremeno brže eliminisati štetne materije koje bi narušile kvalitet dlake i prouzrokovale njeno opadanje i istanjivanje. Sumpor koji beli luk sadrži doprineće zdravlju i nezi vlasišta i korena kose te tako smanjiti pojavu peruti. Posebno značajan mineral sadržan u ekstraktu belog luka jeste bakar, koji održava jačinu i gustinu kose.
Pored belog luka, ovaj šampon obiluje i drugim negujućim i hranljivim materijama. Skup biljaka koji čine bela kopriva, potočarka, bršljan, ruzmarin, čičak i beli bor obezbediće spektar bogatih sastojaka za poboljšanje sveukupnog kvaliteta kose. Ruzmarin obezbeđuje flavonoide i esencijalna ulja za brži rast kose, a čičak, kopriva i potočarka poznati su u borbi protiv njenog opadanja. Aromatična biljka arnika ima antibakterijsko, antiseptičko i antifugalno dejstvo a koristi se i za poboljšanje cirkulacije. Ove pažljivo odabrane biljke zajedno sa ekstraktom belog luka čine jedinstven sastav šampona kojim ćete najefikasnije obogatiti kosu moćnim sastojcima i učiniti je jakom, otpornom i kvalitetnom.
Šampon na bazi belog luka namenjen je pre svega za jačanje kose, pa je prvi izbor za one koji imaju problema sa njenim redovnim ili sezonskim opadanjem. Odgovara svim tipovima kose, pogodan je za svakodnevnu upotrebu i ne remeti pH vrednost vlasišta. Posebno se preporučuje za revitalizaciju kose koja je često hemijski tretirana ili redovno fenirana na visokim temperaturama. Zbog negujućih i umirujućih biljaka koje ovaj šampon sadrži osetićete da je kosa nakon pranja meka, svilena i pogodna za oblikovanje frizure. Za vas koji ne podnosite miris belog luka, ne brinite – šampon je prijatnog mirisa i uzivaćete dok ga koristite.
Vaš Kräuterhof šampon možete pronaći u apotekama i drogerijama po pristupačnim cenama. Dostupan je u pakovanju od 500ml, a bićete sigurni da ste odabrali originalan proizvod kada na njemu vidite jedinstveno obeležje – “100% originalni nemački proizvod sa tradicijom.” Ukoliko vaša kosa zahteva dodatnu ili nešto drugačiju negu, pogledajte i ostale Kräuterhof proizvode za negu kose.
Helena K.