“Моје дубоко поштовање свима који су ушли првог септембра у учионице у овој земљи и насмешили се нашој деци”

септембар 5, 2023

Посао наставника су некад, можда, сматрали лакшим, мање стресним занимањем. Данас је већини јасно да је радити у школи је све, само не лако. На свом ФБ профилу то је, у неколико реченица, објаснила Моња Јовић, сценариста, уредница уџбеника, мама три девојчице.

“Сезона родитељских састанака обогаћена је новим смерницама Министарства просвете које доказују колико је та институција отуђена од учионице, зборнице, школског ходника и дворишта, од живота који живимо.

Сви разумни родитељи у овој земљи треба да осете и испоље солидарност са разумним просветним радницима. То што ти људи подносе на послу у покушају да учине мрву добра нашој деци одавно превазилази меру издржљивог притиска. Нико, али нико им не чува леђа у томе и корисно је то знати кад пред њих постављамо очекивања.

Жао ми је кад видим како се немилице затире њихов ентузијазам и ведрина без које је тај посао немогуће радити.

Моје дубоко поштовање свима који су ушли првог септембра у учионице у овој земљи и насмешили се нашој деци у овим условима рада и живота, после кобног маја и после година и година занемаривања њихових потреба и проблема.

Од мене дубок наклон.” – написала је др Моња Јовић.

Подсетимо се и њеног сјајног текста на тему тога колико ЗАПРАВО познајемо своју децу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "“Моје дубоко поштовање свима који су ушли првог септембра у учионице у овој земљи и насмешили се нашој деци”

  1. Boki каже:

    Zasto se mediji bave skolama i prisvetom koji samo stetu nanose.Dali mediji svagde uplecu i ima li neka granuca pristojnosti.Vecina insitucija slsbo funcionise mnogo je neodgovornosti i to nanosi stetu deci narodu i drzsvi

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама