На сваку жену која се труди да сакрије стрије на стомаку, долази једна која би све дала да их има

22 јула, 2021

Ову тако моћну и истиниту реченицу пре две године на свом Инстаграм профилу написала је Дезире Фортин, мама која стоји иза налога The Perfect Mom.

На сваку жену несрећну због трагова које је трудноћа оставила на њено тело долази бар једна која би тако волела да их има.

“Знам, јер једном сам и ја била једна од њих. Чекала, желела, надала се да ћу постати Мама. А кад сам сазнала да ће се то коначно и десити, осећања која су наврла не могу се описати.

Није ми било важно хоћу ли родити природним путем или ће то бити царски рез (јер сам знала да ме то не чини ни мање ни више храбром). И није ми било важно што ће ми се тело драстично променити. Бићу мама! И то мама тројки!

И, иако нисам могла ни да замислим да ће ми тело изгледати овако, оно представља много више од тога што се види голим оком. Коже колико хоћеш, стријe и боре. И док је понекад стварно тешко волети тело које овако изгледа, увек се сетим да сам то нова ја. Ја, као доказ тога колико је женско тело моћно и колико је чудо носити у себи нови живот (или чак три!).

Своје стрије и вишак коже ја зовем “ране наде” и оне су ме научиле колико је важно да волим себе и ценим своје тело.

Мислим да је важно да променимо начин на који посматрамо и процењујемо своје тело кад постанемо маме. Јер, “ожиљци” од трудноће су наше приче о нади, о љубави, понекад о губитку. И у тим “ожиљцима” има толико лепоте, јер они су симбол живота, наше деце и безрезервне љубави коју имамо према њима.

За све оне маме које желе, које се надају, које се моле за чудо. За све оне које толико желе ове “ожиљке љубави и поноса” – желим вам да успете. Свим срцем.”

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама