Na svaku ženu koja se trudi da sakrije strije na stomaku, dolazi jedna koja bi sve dala da ih ima

11 novembra, 2023

Ovu tako moćnu i istinitu rečenicu pre dve godine na svom Instagram profilu napisala je Dezire Fortin, mama koja stoji iza naloga The Perfect Mom.

Na svaku ženu nesrećnu zbog tragova koje je trudnoća ostavila na njeno telo dolazi bar jedna koja bi tako volela da ih ima.

“Znam, jer jednom sam i ja bila jedna od njih. Čekala, želela, nadala se da ću postati Mama. A kad sam saznala da će se to konačno i desiti, osećanja koja su navrla ne mogu se opisati.

Nije mi bilo važno hoću li roditi prirodnim putem ili će to biti carski rez (jer sam znala da me to ne čini ni manje ni više hrabrom). I nije mi bilo važno što će mi se telo drastično promeniti. Biću mama! I to mama trojki!

I, iako nisam mogla ni da zamislim da će mi telo izgledati ovako, ono predstavlja mnogo više od toga što se vidi golim okom. Kože koliko hoćeš, strije i bore. I dok je ponekad stvarno teško voleti telo koje ovako izgleda, uvek se setim da sam to nova ja. Ja, kao dokaz toga koliko je žensko telo moćno i koliko je čudo nositi u sebi novi život (ili čak tri!).

Svoje strije i višak kože ja zovem “rane nade” i one su me naučile koliko je važno da volim sebe i cenim svoje telo.

Mislim da je važno da promenimo način na koji posmatramo i procenjujemo svoje telo kad postanemo mame. Jer, “ožiljci” od trudnoće su naše priče o nadi, o ljubavi, ponekad o gubitku. I u tim “ožiljcima” ima toliko lepote, jer oni su simbol života, naše dece i bezrezervne ljubavi koju imamo prema njima.

Za sve one mame koje žele, koje se nadaju, koje se mole za čudo. Za sve one koje toliko žele ove “ožiljke ljubavi i ponosa” – želim vam da uspete. Svim srcem.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama