Направите сами дидактичку играчку – Весели кловн

10 јула, 2020

Идеја за дидактичку игру коју нам шаље васпитачица Љиљана Рељић, аутор приручника “Дидактичке играчке које можете да направите сами”

Весели кловн

Циљ: развој фине моторике, логичког мишљења и практичних вештина.

Поступак израде: на картонској кутији исцртати шаблон кловна. У зависности од материјала направити отворе за убацивања: чепови, сламчице, пасуљ… пертле. У унутрашњости кутије направити преграде чиме се обезбеђује контрола грешке.

Опис игре: Васпитач мотивише децу речима: “Сада ћемо нахранити кловна и обући га за циркус, кловн воли да једе пасуљ, потребне су му сламчице и чепови које ће понети са собом како би забавио децу у циркусу”. Деци се постављају питања: “Које је боје овај чеп? У који отвор ћемо га убацити? Које је боје сламчица?Шта кловн ради у циркусу?”

Демонстрира се везивање пертле, помаже деци приликом увежбавања везивања.
Уз ову дидактичку играчку деца ће у игри научити да класификују предмете: чепове, сламчице… по боји и саставу материјала јер кутија садржи унутрашње преграде тако да деца могу сама да уоче грешке приликом игре. Игра је погодна у индивидуалном раду као и малим групама, може се користити на узрасту од 3 године па навише.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама