Не бацајте поклопце од влажних марамица: Направите паметну играчку

14 септембра, 2016

Без обзира на то за шта се користе, влажне марамице саставни су део сваке породице са малим дететом – редовно се купују, празна амбалажа се редовно баца, а ево како да је искористите на феноменалан начин.

poklopci-625x320
Креативна мама Марина Бановец из Загреба досетила се како од поклопаца влажних марамица да направи одличну развојну играчку.

Мама је прво сакупила чепове и врућим лепком залепила на обичну пластичну подлогу. Поклопци се намерно не отварају на исту страну да би дете само морало да схвати како да отвори. Играчку је обогатила сличицама предмета и животињица које је једноставно одштампала и залепила испод поклопаца.

” Маца нам је тренутно најдража”, нагласила је мама Марина и додала како се након почетног отварања и затварања њена малена Дорина јако заинтересовала за сличице па тако учи нове облике, препознаје животињице.

dorinaseigra
Идеја се иначе може применити и за нешто старију децу па се тако унутар поклопаца може направити мемори или залепити слова да дете кроз игру учи слова.

igro
“Овакви поклопци су чврсти и стварно захвални за овакву врсту развојне игре, али могу се залепити и поклопци различитих величина и облика. На пример они од млека јер су мањи па ће детету требати прецизнији хват да их отвори.”, закључила је мама Марина.

Све у свему – ово је једна заиста креативна идеја за одличну и још бесплатну развојну играчку. А поклопце, верујемо, заиста имате прилику да сакупите. Поготово сада када клинци бораве више напољу и рукице су им константно прљаве од игре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Не бацајте поклопце од влажних марамица: Направите паметну играчку"

  1. Djordje. Pajic каже:

    Podrzavam

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама