Oni nikada neće prestati da vas vole

27 novembra, 2015

On nije dečko koji će nestati pri prvoj oluji, nije neko ko će vas ostaviti zato što niste ispunili njegova očekivanja… Ona nije drugarica koja će o vama širiti glasine, niti koleginica s posla koja će vam davati nepromišljene savete… Oni vam nikad neće slomiti srce, izdati vas, ostaviti ili razočarati, bez obzira što vi verujete da su vas u nekom trenutku vašeg života možda i razočarali.
Verujte da se daju onoliko koliko najbolje znaju i umeju, da vas vole do bola i da bi bez trenutka razmišljanja za vas izvadili i srce iz grudi.
roditeljČak i kad ih povredite rečima, ponizite, potcenite i kad izneverite njihova očekivanja, vaši roditelji će ostati uz vas.
Uvek su spremni da oproste i progutaju, da prećute vaše kritike da vam nisu obezbijedili dovoljno dobar život, iako su svesni da su uložili napor iz petnih žila da biste imali srećan život.
Vi ste im uvek prioritet 
Mnogo puta pogaze ono što oni žele da biste vi imali ono što želite i mnogo puta misleći na vas, zaborave na sebe. Mnogo puta sa pregriženim jezikom slušaju o vašim životnim greškama, bez ijednog prekora, da ne bi izgubili vaše poverenje i postavili zid između sebe i vas, ali mnogo puta se i usude i za vaše greške vam daju iskren savet, pa čak i po cenu toga da danima ne želite da ih pogledate ili progovorite s njima.
Nemojte da ih osuđujete
„Trebalo je da mislite na vreme, pre nego što ste nas…“ sigurno je nekad izašlo iz vaših usta. Sudili ste bez dokaza i osnova i osuđivali, samo zbog svoje mladalačke brzopletosti. Često su deca nezahvalna prema roditeljima, a još češće surova prema njima.
Te duše slepe od ljubavi prema vama, ako ćute, ne znači da ih ne bole vaše reči. Ali, koliko god vi bacili senku na njihov trud, oni se nikada neće pokajati što su dali sve od sebe da od vas naprave kvalitetnu osobu.
Čak i ako vi podbacite, preuzeće krivicu na sebe i provesti mnogo besanih noći preispitujući se gde su oni pogrešili.
Zahvalite im se!
Kažite im da ih cenite, da ste svesni svega što su učinili za vas, da vaše greške nisu njihove greške, da ste vi izabrali ovakav ili onakav način života, da vam bez njih život ne bi bio isti, da su vam potrebni da bi se vi osećali kompletnim, da ih volite i kada ste neprijateljski raspoloženi, da drhtite od straha kad pomislite da bi se nekome od njih moglo nešto desiti, da ste zahvalni Bogu što vam je dao takve roditelje i da biste svom detetu voleli, barem upola, biti roditelj kakvi su oni vama.
Izvor: zenasamja.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama