Они никада неће престати да вас воле

Он није дечко који ће нестати при првој олуји, није неко ко ће вас оставити зато што нисте испунили његова очекивања… Она није другарица која ће о вама ширити гласине, нити колегиница с посла која ће вам давати непромишљене савете… Они вам никад неће сломити срце, издати вас, оставити или разочарати, без обзира што ви верујете да су вас у неком тренутку вашег живота можда и разочарали.
Верујте да се дају онолико колико најбоље знају и умеју, да вас воле до бола и да би без тренутка размишљања за вас извадили и срце из груди.
roditeljЧак и кад их повредите речима, понизите, потцените и кад изневерите њихова очекивања, ваши родитељи ће остати уз вас.
Увек су спремни да опросте и прогутају, да прећуте ваше критике да вам нису обезбиједили довољно добар живот, иако су свесни да су уложили напор из петних жила да бисте имали срећан живот.
Ви сте им увек приоритет 
Много пута погазе оно што они желе да бисте ви имали оно што желите и много пута мислећи на вас, забораве на себе. Много пута са прегриженим језиком слушају о вашим животним грешкама, без иједног прекора, да не би изгубили ваше поверење и поставили зид између себе и вас, али много пута се и усуде и за ваше грешке вам дају искрен савет, па чак и по цену тога да данима не желите да их погледате или проговорите с њима.
Немојте да их осуђујете
„Требало је да мислите на време, пре него што сте нас…“ сигурно је некад изашло из ваших уста. Судили сте без доказа и основа и осуђивали, само због своје младалачке брзоплетости. Често су деца незахвална према родитељима, а још чешће сурова према њима.
Те душе слепе од љубави према вама, ако ћуте, не значи да их не боле ваше речи. Али, колико год ви бацили сенку на њихов труд, они се никада неће покајати што су дали све од себе да од вас направе квалитетну особу.
Чак и ако ви подбаците, преузеће кривицу на себе и провести много бесаних ноћи преиспитујући се где су они погрешили.
Захвалите им се!
Кажите им да их цените, да сте свесни свега што су учинили за вас, да ваше грешке нису њихове грешке, да сте ви изабрали овакав или онакав начин живота, да вам без њих живот не би био исти, да су вам потребни да би се ви осећали комплетним, да их волите и када сте непријатељски расположени, да дрхтите од страха кад помислите да би се некоме од њих могло нешто десити, да сте захвални Богу што вам је дао такве родитеље и да бисте свом детету волели, барем упола, бити родитељ какви су они вама.
Извор: zenasamja.me