Otac koji odvlači decu od ekrana uz pomoć eksperimenata

29 aprila, 2017

Umesto da dozvoli da dečaci vreme troše gledajući u ekran, ovaj kreativni tata trudi se da im svaki dan bude ispunjen uzbudljivim i poučnim aktivnostima.

Sergej Urban živi u Londonu, i provodi dane čuvajući svoja dva sina.
Umesto da dozvoli da dečaci vreme troše gledajući u ekran, ovaj kreativni tata trudi se da im svaki dan bude ispunjen uzbudljivim i poučnim aktivnostima.
Naime, koristeći materijale iz domaćinstva, Sergej svojim dečacima svakodnevno približava tajne fizike, gravitacije, elektriciteta – putem naučnih eksperimenata. Svoje naučne avanture tata i klinci zatim objavljuju na instagramu, gde njihov profil  ima preko 300.000 pratilaca.

“Neki roditelji na Instagramu dele slike svoje dece na noši, ali ja sam želeo nešto drugačije, čega će moji sinovi za desetak godina sa ponosom moći da se prisete,” kaže Sergej.
Ovaj tata je velika inspiracija za mnoge roditelje koji traže ideje za aktivnosti kojima će zainteresovati i zabaviti svoju decu.
“Za decu, eksperimenti su čista zabava. Za njih je to poput magije. Lica im se ozare. Kad bolje razmislimo, nauka i jesu čarobni trikovi za koje imamo objašnjenje,” dodaje on.eksperimenti s decom
Njegov glavni cilj je da podstakne roditelje da zamene sedenje pred ekranima korisnijim aktivnostima, koje će kod dece probuditi radoznalost za svet koji ih okružuje. “Ako odrastu radoznali, moći će sve,” smatra on.
Izvor: Detinjarije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama