Пет одличних друштвених игара за децу вртићког и млађег школског узраста

12 јуна, 2020

Друштвене игре нас уче томе да поштујемо правила, развијамо стратегије, доносимо одлуке, преузимамо ризике, као и како да се носимо с поразом и да поштујемо саиграче. Осим што пружају забаву и омогућавају нам да се дружимо, друштвене игре су идеалне за стицање бројних знања и вештина – кроз њих се уче нови појмови, подстичу се концентрација и логичко размишљање, развијају се машта и креативност.

Ипак, нема много оних које су намењене деци вртићког узраста и у којим могу да једнако равноправно учествују као и њихова старија браћа и сестре. Ми вам предлажемо пет, а ако имате, рецимо, трогодишњака или четворогодишњака, предлажемо да почнете са игром Близанци. Ојачаћете му самопоуздање, а игра је узбудљива и забавна!

Мала игра меморије

Одиграј занимљиву игру меморије, запажања и повезивања! Постави све карте са животињама испред себе, лицем окренутим надоле. Окрећи по две карте док не спојиш све парове.

7 породица. Животиње

Ово је игра памћења и лукавства. На картама је приказано седам породица од по пет чланова. Игра се тако што сваки играч тражи одговарајуће карте од саиграча и настоји да споји све чланове што је могуће већег броја породица.

Лажеш. Животиње с фарме

Ово је игра размишљања и интуиције. На картама су приказане четири породице од по десет чланова. Циљ игре је у томе да се играч ослободи свих карата и да раскринка лажљивце, пазећи притом да не погреши!

Близанци. Запажање и брзина

Ово је игра брзине и запажања. На картама су различите животиње – по шест на свакој карти. Играчи треба брзо да уоче да ли на својим картама имају неку од животиња које се налазе на картама на талону. Најбржи играч се ослобађа те карте тако што је ставља преко карте на талону. Победник је играч који се први ослободи свих карата.

Црни Петар. Пси и мачке

Ово је игра памћења и запажања. Играчи извлаче карте, састављају парове и морају добро да пазе да не заврше партију с Црним Петром у руци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама