Пет ствари које треба избацити из живота

13 априла, 2015

Ако желите да будете срећни треба да промените погрешне начине размишљања. Не можете бити бољи људи, срећнији и задовољнији ако увек радите исте (погрешне) ствари. Меган Хејл, колумнистикиња портала Mind Body Green, предлаже да ако желите да буде срећни ових пет ставки избаците из живота.
Престаните да драмите0c76668b7dd852535eae112f47e166f2
Ако мислите да ћете због неке мале грешке на послу добити отказ или на сличан начин “драмите“ због неког другог аспекта живота, што пре престаните са тим. Све то доводи до анксиозности, страха, стреса, па чак и безнађа и беспомоћности. Да бисте се клонили ових мисли, потрудите се да размишљате објективно, или пак пробајте да замислите да се та ситуација десила неком другом. Оно што још можете да урадите када имате проблем ја да га пустите и не размишљање о њему, преспавајте и сутрадан ће све бити лакше, јер не каже се узалуд да је јутро паметније од вечери.
Престаните са уопштавањем
Колико често изговарате реченице попут “Сви мушкарци су лажови“ или “Све жене су спонзоруше“ . То више не треба да радите јер много пута поновљена реченица ће постати ваше дубоко уверење и онда ће око вас стварно бити мушкарци-лажови или жене–спонзоруше. Најлакше ћете избацити генерализацију из употребе тако што престанете да користите реч сви.
Не схватајте све лично
Свет се не врти око вас, нити око било кога другог. Имајте то на уму када кренете да схватате ствари лично. Реакције људи око вас су проузроковане њиховим проблемима, а не вама. Престаните себе да кривите за лоше расположење других људи. Запамтите сви ми имамо контролу само над собом.
Престаните да се фокусирате на негативности
Ако сте од оних којима је часа увек полу празна, и ако сте у стању да у свему пронађете нешто лоше, то треба да промените. Постаните свесни да оно на шта се фокусирате то расте. Ако сте фокусирани на негативност, још више негативности ћете привући у свој живот. Ништа у животи није црно-бело, све има своје објашњење, а лоше ствари су ту да из њих нешто научимо.
Избегавајте реч морам
Ништа у животу не морате. Све што радите је ваш избор, зато избаците реч морам из употребе јер мозак не воли наредбе. Зар не звучи боље “Треба да урадим извештај“ од “Морам да урадим извештај“? Мозак ће у другом случају кренути да се опире и само ћете се узалуд нервирати.
Извор: bizlife.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама