Пет захтева просветних радника: Повећање плате 15%, исплата помоћи, куповина станова по повлашћеним ценама

10 децембра, 2021

Синдикат просветних радника Независност упутио је у среду Министарству просвете, Министарству финансија, Министарству за рад, као и председници Владе Ани Брнабић допис којим се тражи испуњење пет захтева. Свих пет тиче се поправљања материјалног положаја просветних радника.

Фото: РТВ, Дејан Крецуљ

На првом месту, синдикат тражи да повећање плата запосленима у образовању у 2022. години уместо најављених 7%, буде 15%. Осим тога, захтев овог синдиката је и исплата новогодишње награде у износу од 10.000 динара, што је, како наводе, предвиђено колективним уговором.

Новији захтев који износе представници Независности тиче се исплате једнократне материјалне помоћи. Она би требало да буде исплаћена до марта 2022. године и да износи 20.000 динара, а разлог су отежани услови рада током пандемије.

Исплата топлог оброка и регреса за све запослене у образовању, почев од 1. јануара 2022, четврти је на списку захтева.

Последњи захтев је да се и просветним радницима омогући куповина станова по регресираној цени, као што је то учињено са војском и полицијом.

У свом допису овај синдикат подсећа да је одлагањем платних разреда за 2025. годину запосленима у образовању нанета огромна штета.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Пет захтева просветних радника: Повећање плате 15%, исплата помоћи, куповина станова по повлашћеним ценама"

 1. Marinko каже:

  Svima redom i ko trazi i ko netrazi
  Da prostite naj….. penzioneri.
  Tacna xe biti najava posle upokojenja jovsna krkobsbica da ce penzije biti 40
  Posto od prosecne plate.
  Ma odlicnoni netreba im ko im je kriv
  sto nisu pljackali nsrod i drzavu.
  Samo napred nemoze nam niko nista.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама