Поново се мења време одржавања такмичења, Друштво за српски језик каже да следеће године неће пристати ни на каква померања

5 априла, 2022

Друштво за српски језик објавило је данас да се термин одржавања окружног такмичења из српског језика и језичке културе за основне школе поново мења, те да је оно померено за суботу, 9. априла у 14 часова, а трајаће до 15.30 за целу Србију.

Foto: Canva

За средње школе Окружно такмичење почиње у 10 часова.

“Извињавамо се свим наставницима и професорима српског језика и књижевности због померања сатнице, али то чинимо само да бисмо изашли у сусрет ученицима који би да 9. априла учествују и на такмичењу из хемије и из српског (којих има око две стотине) и оним ученицима који би након Републичког такмичења из физике радили тест из нашег предмета.” – стоји на сајту Друштва и додаје се:

“Овим путем обавештавамо и све ученике, родитеље и сва остала друштва која организују такмичења, да од следеће школске године Друштво за српски језик и књижевност Србије неће померати ни датум, ни сатницу такмичења у односу на Календар такмичења који буде усвојен у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама