Poruka za roditelje – obrazac

16 septembra, 2015

Pošto znamo da učenici često “zaborave” da roditeljima pokažu poruke koje su u svesci, a pisanje na papiriću koji ste iščupali iz blokčića nije ni profesionalno ni ekonomično, smislili smo bolji način da roditelje obaveštavate o tome da njihovi školarci nisu ispunili svoje zadatke. U nastavku se nalazi forma koju možete štampati i koristiti i to tako da jedan A4 papir bude dovoljan za tri poruke. Ekonomično, a mnogo lepše od papirića iščupanog iz sveske, zar ne?

Download (PDF, 312KB)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


10 komentara na "Poruka za roditelje – obrazac

 1. ... kaže:

  Persiranje se pise velikim slovima

  1. Slaj kaže:

   vam – mnozina, jer su roditelji u pitanju, a ne jedan od roditelja… Pretpostavljam.

   1. Zorka kaže:

    Shodno tome da se u potpisu nalazi pozicija za potpis roditelja (jednog a ne oba jer bi bilo prilično nelagodno insistirati na potpisu oba roditelja u slučajevima kada roditelji nisu u zajednici), mislim da je persiranje u tekstu poruke primerenije.

   2. Sunce kaže:

    I u množini ako je obraćanje sa uvažavanjem – persiranjem piše se Vam.

   3. Nata kaže:

    Tačno tako. Za množinu se piše – vam, a za jedninu – Vam.

 2. TamaraMB kaže:

  Nadam se da će deca uskoro ići u bolje škole… u kojima će učiti i naučiti sve što treba i kako treba dok su u školi… i posle 4-6 sati boravka vratiti se kući da se odmaraju i igraju i bave slobodnim aktivnostima kako bi bili odmorni i spremni za novi školski dan.
  Kako bi se osećali odrasli koji bi, posle punog radnog vremena provedenog na poslu morali još dodatno da dorađuju svoje radne obaveze radeći nekakav “domaći rad”?

  1. Jelena kaže:

   Tamara, moram da priznam da se ne slažem sa Vama. Ja sam učiteljica u boravku čiji je primarni zadatak izrada domaćeg zadatka. Učenici ponekad zaborave ili jednostavno prećute šta imaju za domaći, a onda se pojave roditelji okrivljujući učitelje iz boravka. Moje mišljenje je da je roditelj dužan da proveri domaći bez obzira da li dete ide u boravak ili ne.

   1. didi kaže:

    Učiteljice Jelena pročitajte tekst još jednom jer očigledno niste shvatili šta je gospođa htjela da kaže.

   2. AA kaže:

    Da li ste razmisljali da svi roditelji nisu na istom obrazovnom nivou, mozda ne znaju da pomognu svojoj deci! Tako sva deca nisu ravnopravna. Ja mislim da je greska u organizaciji skole – saradjujte sa predmetnim nastavnicima i uciteljima. Budite vi informisani sta deca imaju za domaci.

  2. Bilja kaže:

   Ako dete ne radi kod kuce, nece steci radne navike, a kasnije nrce biti spoaobno za tadne obaveze. Slazem se da ne treba davati preobimne domace zadatke, ali mi je cudan i vas stav” tamo neki domaci rad”. U pitanju je formiranje odgovornog stava prema obavezama. Zamislite odeljenje sa 30 ucenika i da li ce dete nauciti da cita i pise, ako to ne radi kod kuce, e tu je odgovornost roditelja, koji bi voleli da skola uradi sve i vaspita i obrazuje i resava razne probleme i posvecuje paznju bas njihovom detetu…. Naravno ima jos uvek odgovornih roditelja, ali se bojim fa ih je sve manje.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama