Према једном истраживању, мајке би зарађивале више од 92.000 евра годишње

27 јула, 2017

Према једном британском истраживању, мајке би зарађивале више од 92.000 евра годишње, када би им плаћали за непрестану бригу о деци, пресвлачење, мењање пелена, храњење, прање, пеглање, чишћење… То је, пише у извештају истраживања, отприлике плата коју зарађују лекари, пилоти и адвокати.

Већина родитеља каже да је родитељство најбољи “посао” на свету, и сасвим сигурно јесте, али сложићете се, било би сјајно и да за тај најлепши посао на свету буду и плаћене. Знамо да је то немогуће, бар не у ближој будућности, али занимљиво је да видимо колика би вам, теоретски, била плата.

У овом истраживању је учествовало 1.200 мајки које, у просеку, проводе четири сата сваког дана чистећи, око два сата спремајући храну, сат времена дневно троше на прање одеће, а деци су на располагању 24 сата сваког дана.

Ако се још на то дода да и 44 одсто породица које су учествовале у истраживању има кућног љубимца и да две трећине мајки мора на све обавезе још и да храни, купа и шета ту животињу, јасно вам је колико дневно раде.

Резултати су показали и да 74 одсто мајки осећа да је сав терет кућних послова на њој, а 67 одсто себе сматра у потпуности одговорном за децу, у смислу да им партнер не помаже око деце.

ИДЕЈА ОВОГ ИСТРАЖИВАЊА БИЛА ЈЕ ДА СЕ ИСТАKНЕ KОЛИKО МАМЕ НАПОРНО РАДЕ, ЧАK И ОНДА KАДА НИСУ НА ПОСЛУ.

И наравно, већина мајки се на то никада неће ни пожалити јер је њихова љубав према деци она највећа, непоновљива и за своје малишане би урадиле све, и још више од тога.

Извор: Mondo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама