Према једном истраживању, мајке би зарађивале више од 92.000 евра годишње

Према једном британском истраживању, мајке би зарађивале више од 92.000 евра годишње, када би им плаћали за непрестану бригу о деци, пресвлачење, мењање пелена, храњење, прање, пеглање, чишћење… То је, пише у извештају истраживања, отприлике плата коју зарађују лекари, пилоти и адвокати.

Већина родитеља каже да је родитељство најбољи “посао” на свету, и сасвим сигурно јесте, али сложићете се, било би сјајно и да за тај најлепши посао на свету буду и плаћене. Знамо да је то немогуће, бар не у ближој будућности, али занимљиво је да видимо колика би вам, теоретски, била плата.

У овом истраживању је учествовало 1.200 мајки које, у просеку, проводе четири сата сваког дана чистећи, око два сата спремајући храну, сат времена дневно троше на прање одеће, а деци су на располагању 24 сата сваког дана.

Ако се још на то дода да и 44 одсто породица које су учествовале у истраживању има кућног љубимца и да две трећине мајки мора на све обавезе још и да храни, купа и шета ту животињу, јасно вам је колико дневно раде.

Резултати су показали и да 74 одсто мајки осећа да је сав терет кућних послова на њој, а 67 одсто себе сматра у потпуности одговорном за децу, у смислу да им партнер не помаже око деце.

ИДЕЈА ОВОГ ИСТРАЖИВАЊА БИЛА ЈЕ ДА СЕ ИСТАKНЕ KОЛИKО МАМЕ НАПОРНО РАДЕ, ЧАK И ОНДА KАДА НИСУ НА ПОСЛУ.

И наравно, већина мајки се на то никада неће ни пожалити јер је њихова љубав према деци она највећа, непоновљива и за своје малишане би урадиле све, и још више од тога.

Извор: Mondo