Preporuka svim školama da obrate pažnju na stanje u kom su deca i uspore sa kontrolnim zadacima

Direktor školske uprave Beograd Dragan Filipović rekao je danas da, iako je odlučeno da se učenici Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” vraćaju na nastavu u sredu 10. maja, povratak svakog učenika zavisiće od toga kako se budu osećali i dodao da će sve naredne aktivnosti u toj školi biti u potpunosti prilagođene đacima.

– Nastava će biti prilagođena potpuno učenicima, ako osete potrebu da rade nešto dugo na času, da ne pričaju o toj tragediji, nastavnik će biti spreman da pruži podršku – rekao je Filipović.

Kada je reč o spremnosti škole za prihvat dece, Filipović ističe da je ona izuzetna, te da svi nastavnici danas, kao i danima unazad imaju mogućnost da sa stručnjacima iz Kliničkog centra i Instituta za mentalno zdravlje obave razgovor.

– I danas su u školi psihoterapeuti, namenjeni za decu i za odrasle – rekao je on.

Objasnio je da postoji preporuka u svim školama da nastavnici obavljaju razgovore sa učenicima, da pričaju na tu temu, i dodao da su u nekim školama deca osetila zasićenje tom pričom i predložila nešto drugo da rade.

Kada je reč o kontrolnim zadacima i utvrđivanju gradiva, Filipović kaže da je preporuka svim školama da se uspori sa tim, i da se obrati pažnja na stanje u kom se deca nalaze i da li mogu dovoljno da se koncentrišu da obave zadatke.

Detaljnije: Blic