Први кораци у математици – 70 лекција за предшколце

27 јуна, 2016

Математика је много више од бројева и онога што ми одрасли памтимо из школе. Учење математике не почиње само учењем бројева и сабирања до десет, већ и многим другим активностима. Математика је и логичко размишљање, запажање, развијање алгоритамског начина мишљења и још много тога. Математика је у нашој свакодневници и тешко да ћете обавити иједну просту активност а да се нисте користили основама ове науке.

Зато је важно са децом направити прве кораке у математици што раније. Када превазиђете откривалице и књижице са бројевима до 10, предлажемо да набавите приручник Креативног центра Мисли, па смисли, намењен предшколцима који откривају чаробни свет математике. Може се користити код куће, где ће родитељ учити са својим дететом, али и у вртићу.

Књига садржи преко 70 лекција, попут ових приказаних на слици, где се детету најпре представи сценарио који оно потом допуњава и на крају о ономе што је на слици дискутује са родитељем/васпитачем/другарима.

misli pa smisli

Поједини задаци ће детету бити претешки и то не треба да вас обесхрабри нити да вас уплаши. Њих прескочите па им се вратите касније.

Током рада с дететом, тражите да вам појасни своје одговоре, да запази све детаље на илустрацијама. Подстакните разговор.

Ваше дружење с децом драгоцено је за њихов развој и сигурно ће радије и боље учити ако сте и ви у то учење укључени!

А.Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама