Расте проблем зависности од видео-игрица. Међу 68 игрица од којих је забележена зависност и Мајнкрафт, Фортнајт, Фифа…

28 марта, 2023

Британски центар за лечење поремећаја насталих од видео игрица прошле године лечио је 327 пацијента, што представља пораст у односу на 2021. годину када је лечено 220 особа, деце и чланова њихових породица, пише британски Тајмс, а преноси Танјуг.

Професорка Хенријета Боуден Џонс, оснивач и директор Центра за лечење поремећаја насталих од видео игрица рекла је да родитељи обично реагују тако што деци узимају све – конзолу, лаптоп, телефон – што води ка агресији и насиљу, како према родитељима, тако и према браћи и сестрама. Боуден каже да су забележени и случајеви самоповређивања.

Стручњаци саветују родитеље да не узимају деци конзоле за игрице, зато што “тотална апстиненција” може да води ка агресији.

Како је саопштио Центар за лечење поремећаја насталих од видео игрица забележена је зависност од 68 видео игрица, међу које спадају Мајнкрафт, Фортнајт, Фифа и Call of duty.

Проблем често настаје када деца играју видео игрице са више играча због којих као “део тима” остају будна до касно у ноћ и играју са непознатима из свих крајева света у разним временским зонама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама