Roditeljski trik poznate glumice koji bi svaka porodica trebalo da primenjuje

2 oktobra, 2018

Svađe sa bračnim partnerom uvek su mučna stvar, ali istina je da su one neizbežan deo svakog zdravog braka. I jednom kad deca počnu da shvataju šta se tu dešava, ma koliko se trudili da to od njih sakrijete, velike su šanse da ćete se ipak rasprave i sukobi dešavati u njihovom prisustvu. Takve situacije za decu su uvek stresne, a roditeljima je teško da pronađu način da deci objasne da su svađe u braku normalna i zdrava stvar. Ali glumica Kristen Bel i njen suprug Daks Šepard imaju savršenu tehniku koju koriste uvek kada se posvađaju pred decom, a sve sa ciljem da iz takve situacije deca nešto nauče.
„Jedna stvar koju je osmislio moj suprug, a koja je zaista sjajna, redovno praktikujemo. Naime, on je jednom predložio: ‘Hajde da se nešto dogovorimo i da se toga držimo. Svaki put kad se posvađamo, moramo da se pomirimo pred decom.’”

Vrlo često kad se roditelji posvađaju, to bude jedino što deca vide. Retko dete bude svedok pomirenja roditelja posle svađe, pa kako bi onda uopšte mogli da nauče da rešavaju problem i mire se posle sukoba, kad je sve što uče prvi deo sukoba.

Ono što jeste smešno je to što Šepard i Bel priznaju da im se dešava da se posvađaju pred decom, a onda poljube i pomire kad deca nisu tu. A onda to isto, kao malu predstavu, ponove pred njima.

“Tako da, kad se posle napornog dana za večerom posvađamo, u spavaćoj sobi se pomirimo, ali sutra ujutru, za doručkom, obavezno se izvinimo jedno drugom. ‘Ej, htela sam da ti kažem, sinoć sam stvarno bila umorna i nervozna, izvini zbog onoga, jako mi je žao.’” kaže Bel.

Ovo je odlična praksa i nešto o čemu zaista malo koji roditelj razmišlja. Ako je već dete prisustvovalo svađi, onda to treba iskoristiti na najbolji mogući način.

Priredila A. C.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama