Sad ste, milioneri, vi na potezu!

15 novembra, 2021

Ovaj sajt se ne bavi politikom. Ni ja lično se ne bavim politikom i tu temu oduvek izbegavam. Slično je i sa sportskim takmičenjima. Smatram da se u poslednjim decenijama sve vrti oko novca. Ako navijači na velikim utakmicama mogu da prete igračima, ubacuju svakakve predmete na teren, ako mogu da imaju snažan uticaj na klubove i sport uopšte, ako se u prostorijama klubova pronalazi njihovo oružje (ili beše narkotici?), ako su sponzori najvećih liga i klubova kockarnice, onda tu i nema mnogo sporta, zar ne?

Foto: FSS

I onda, kada se cela Srbija ujedini da u 90. minutu teške i neizvesne utakmice sakupi novac za lečenje bolesnog deteta, za lek koji košta više od dva miliona evra, kada postignemo gol u poslednjim sekundama meča dok oni koji su mogli da spreče tu neizvesnost ćute, mi slavimo u tišini. Dobro je, utakmica je dobijena.

Nekoliko dana posle toga, kako bi napravila prvi korak ka svojoj tituli, na put kreće i naša reprezentacija. Pun avion multimilionera dočekale su s ljubavlju napravljene majice koje su im poklonila deca iz Svratišta. Ali dočekalo ih je i obećanje – multimilioneri dobiće jedan milion evra našeg novca da podele na jednakih – koliko, 30 – 40 delova? Šta će taj novac njima tačno doneti? Džeparac je krupna reč. A nisu ga ni tražili. Sigurno da im to nije bio motiv da “izgore” na terenu.

Mogu da razumem da nema novca za lečenje svakog bolesnog deteta (lažem, ne mogu, ali se trudim), ako moramo da ulažemo u napredak koji će nas dovesti jednog dana do toga da nikad više ne skupljamo novac za bolesnu decu. Ako ulažemo u zdravstvo i obrazovanje. Pa i ako ulažemo u turizam i poljoprivredu. U sve ono što nas može dovesti do toga da više nikad ne lečimo decu SMS porukama.

Ali ne mogu da razumem milion za milionere. Pa makar ti milioneri bili sportisti koji su sinoć ostavili srce na terenu i obradovali celu naciju.

Ali sad ste, milioneri, vi na potezu. Budite jednako velikog srca kao deca iz Svratišta. Jednako široke ruke kao narod koji je poslednji dinar kredita na svojim karticama trošio da pošalje poruku za Vanju. Prosledite taj milion građana Srbije onima kojima STVARNO treba.

Čekamo tu odluku i verujemo u vas.

Napred, do pobede!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama