"Сакриј се ти, ја сам им јавио да си јутрос умро"

27 априла, 2017

Иду деда и унук улицом, и у једном тренутку деда викне унуку:
– Брзо, сакриј се! Ево учитеља, а данас ниси ишао у школу.
– Сакриј се ти, ја сам им јавио да си јутрос умро.
Сигурно сте се насмејали…а виц тек следи!
Ситуација је, наиме, веома слична: ово дете из вица замените са неколико ученика средње школе, и нису ишли улицом са дедом, већ су седели у оближњем кафићу. „Учитељ“ који је случајно наишао су биле две професорке које им предају. Виделе су их како тамо седе и опуштено разговарају, пију кафу и забављају се. А требало је да буду у школи, на настави. Следеће недеље су донели лекарска оправдања. Јасно је да нису били болесни, али родитељи кажу да подржавају њихово седење у кафићу и да изостанци морају да се правдају. Имају лекарска оправдања.
? ? ? …ето вица!

Наравоученије: нема потребе за скривањем, важно је да имаш лекарско оправдање! И деда из вица би се, вероватно, уз њега „извукао“ – па шта: умро јесте, али је убрзо и оживео. Данас је, очигледно, све могуће… Само кад имате оправдање. Лекарско.
И тако… Комбинација сиромаштва и неморала, кажу, у смутним временима и држави у којој не постоје никаква правила. А ми, неки, живимо у убеђењу да су етичке норме изнад писаних закона. Јер постоје од давнина. Јер нас чине људима. Ако су млади и склони манипулацији, макар су родитељи поштени и часни. Мада, онда не би било вица.
Какви смо ми занесењаци…
 
 
Извор: http://kakojecakaze.com/2017/04/27/vic/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на ""Сакриј се ти, ја сам им јавио да си јутрос умро""

  1. ČOS каже:

    VIC: Početak školske godine, učenica se uspavala za autobus i nije došla u školu. Sutradan, iskreno je rekla razrednoj šta joj se desilo i razredna odluči da joj opravda časove zbog iskrenosti,… Učenica se zahvali i obeća da joj se to više neće ponoviti. Međutim zaboravila je majci da kaže da su joj časovi opravdani, pa majka, nakon par dana, dolazi u školu sa lekarskim opravdanjem za taj dan.
    Razredna kaže majci da zna da joj se ćerka uspavala, ali majka tvrdoglavo ostaje pri svome da joj je ćerka bila bolesna tog dana. Pa ona ima i dokaz!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама