"Sakrij se ti, ja sam im javio da si jutros umro"

27 aprila, 2017

Idu deda i unuk ulicom, i u jednom trenutku deda vikne unuku:

– Brzo, sakrij se! Evo učitelja, a danas nisi išao u školu.

– Sakrij se ti, ja sam im javio da si jutros umro.

Sigurno ste se nasmejali…a vic tek sledi!

Situacija je, naime, veoma slična: ovo dete iz vica zamenite sa nekoliko učenika srednje škole, i nisu išli ulicom sa dedom, već su sedeli u obližnjem kafiću. „Učitelj“ koji je slučajno naišao su bile dve profesorke koje im predaju. Videle su ih kako tamo sede i opušteno razgovaraju, piju kafu i zabavljaju se. A trebalo je da budu u školi, na nastavi. Sledeće nedelje su doneli lekarska opravdanja. Jasno je da nisu bili bolesni, ali roditelji kažu da podržavaju njihovo sedenje u kafiću i da izostanci moraju da se pravdaju. Imaju lekarska opravdanja.
? ? ? …eto vica!

Naravoučenije: nema potrebe za skrivanjem, važno je da imaš lekarsko opravdanje! I deda iz vica bi se, verovatno, uz njega „izvukao“ – pa šta: umro jeste, ali je ubrzo i oživeo. Danas je, očigledno, sve moguće… Samo kad imate opravdanje. Lekarsko.

I tako… Kombinacija siromaštva i nemorala, kažu, u smutnim vremenima i državi u kojoj ne postoje nikakva pravila. A mi, neki, živimo u ubeđenju da su etičke norme iznad pisanih zakona. Jer postoje od davnina. Jer nas čine ljudima. Ako su mladi i skloni manipulaciji, makar su roditelji pošteni i časni. Mada, onda ne bi bilo vica.
Kakvi smo mi zanesenjaci…

Izvor: kakojecakaze.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na ""Sakrij se ti, ja sam im javio da si jutros umro""

  1. ČOS kaže:

    VIC: Početak školske godine, učenica se uspavala za autobus i nije došla u školu. Sutradan, iskreno je rekla razrednoj šta joj se desilo i razredna odluči da joj opravda časove zbog iskrenosti,… Učenica se zahvali i obeća da joj se to više neće ponoviti. Međutim zaboravila je majci da kaže da su joj časovi opravdani, pa majka, nakon par dana, dolazi u školu sa lekarskim opravdanjem za taj dan.
    Razredna kaže majci da zna da joj se ćerka uspavala, ali majka tvrdoglavo ostaje pri svome da joj je ćerka bila bolesna tog dana. Pa ona ima i dokaz!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama