Šarčević: Nedopustivo nasilničko ponašanje učenika

10 decembra, 2016

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević pružio je punu podršku nastavnici Vesni Radić iz Tehničke škole u Mladenovcu, koju je za katedrom ošamario šesnaestogodišnji učenik i najavio da nasilje u školama neće biti tolerisano.
sarcevic

Mladen Šarčević je osudio nasilničko ponašanje učenika i naglasio da su ovakve situacije nedopustive, saopšteno je iz resornog ministarstva.Najavio je ozbiljnije i oštrije sankcije za svako krššenje pravila ponašanja u školama.
“Radimo na novom Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kojim ćemo uvesti drastičnije mere za neprimereno ponašanje u školama. Ovakve slučajeve nećemo tretirati kao obične prekršaje, već kao, maltene, napad na službeno lice”, naglasio je ministar Šarčević, dodajući da ovakvi incidenti ne smeju da se događaju.

Pročitajte i Fizičkom ipak tri časa u rasporedu, razmišlja se o ukidanju izbornih predmeta

Prema njegovim rečima, u rad na novim zakonskim rešenjima biće uključena i druga nadležna ministarstva, kako bi sankcije za nasilničko ponašanje učenika u školi snosili i njihovi roditelji ili staratelji.
“„Imaćemo nultu toleranciju za nasilje u školama”, zaključio je ministar.
Pročitajte i Šarčević: Od drugog polugodišta se menja rad nastavnika, roditeljima više informacija o dopunskoj nastavi
Đak mladenovačke Tehničke škole fizčki je napao nastavnicu nasred časa. V. P. se ispisao iz škole, pa neće biti disciplinskog postupka, a nadležni bi morali da reaguju za ozbiljniju prijavu od školske.
Prema pisanju beogradskih medija, incident se dogodio u sredu kada je učenik drugog razreda Tehničke škole u Mladenovcu na času udario šamar profesorki Osnova elektrotehnike i izašao iz učionice.

Pročitajte i USPRS: Tražimo i pomoć od 15.000 dinara

Protiv učenika je pokrenut prekršajni postupak, ali se on ispisao iz škole.
IZVOR:TANJUG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Šarčević: Nedopustivo nasilničko ponašanje učenika

 1. Maestra kaže:

  Kaže ‘Osudio nasilničko ponašanje učenika..’ .. da li je nešto uradio? Nije. Nek ćuti onda. Kretenizam od školstva.

 2. ja kaže:

  E kada se iz ove recenice ministrove “Ovakve slučajeve nećemo tretirati kao obične prekršaje, već kao, maltene, napad na službeno lice” izbaci rec MALTENE i kada se to ubaci u ZAKON, tada mozemo reci da se nadamo boljim danima.
  Do tada neka nas biju!

 3. tina kaže:

  Učenik je promenio školu a ne i državu.I druga škola je u okviru Ministarstva (osnivač RS),zašto ne ”ide sa disciplinskim merama?”, zna se razlog promene škole.Upis OBAVEZNO s napomenom ”učenik u predhodnoj školi uradio to”Učenici imaju sva prava a nikakve obaveze.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama