Састави: Када бих имао чаробну моћ

Састави на тему: „Када бих имао чаробну моћ”
Често седим крај прозора и маштам. Одједном у руци ми се створи један необичан штап. Рекао ми је да је он чаробни штапић и да ће ми испунити сваку жељу.
Оно што ми је прво пало на памет било је да уместо лишћа на дрвеће окачим чоколаде и бомбоне. На тренутак сам застао и мало размислио. Толико деце на свету умире од глади и разних болести.
Једним снажним замахом чаробног штапића и великом жељом сва деца света била су здрава. Сви заједно и дечаци и девојчице весело су трчали за лоптом, возили бицикл и прескакали вијаче у зеленим парковима. Свет је изгледао као најлепша башта из које се чуо дечији смех и песма.
Желео сам заувек да останем у тој чаролији и не вратим се у стварни свет.
Јован Граовац 3/2
 
Да имам чаробну моћ учинила бих да цео свет буде задовољан.
Отишла бих у Србију и људима који су у колицима и не могу да ходају, дала бих им моћ да буду здрави. Бескућницима бих саградила кућу у којој би могли да буду безбедни. Људе који краду децу, дају им дрогу, зауставила бих и учинила да не буду зли и да се лепо понашају.
Наравно, то не бих могла сама да радим. Помогла би ми моја другарица Тамара која је јако добра и воли да помаже људима као и ја. Деци без родитеља пружила бих дом, где би одрасли.
Да имам чаробну моћ, помогла бих свима коме је помоћ стварно потребна. Верујемда би свако ко зна да се добро добрим враћа, урадио исто као ја.
Јелена Роксандић 3/2
 
Кад бих ја имала чаробну моћ помагала бих другим људима. Моја чаробна моћ би свим људима дала пуно среће, љубави и радости. Сви људи света би имали доста пара, хране, гардеробе, куће и аутомобиле. Деца би имала доста играчака и била срећна. Нико не би био гладан и тужан. Моја чаробна моћ би укинула ратове и насиља.
У таквом свету би владао само смех и игра. А тиме бих и ја била најсрећнија.
Дајана Андрашић 3/2
 
Да имам чаробну моћ, ја бих се претварао у чаробњака. Могао бих да се претворим у све што пожелим. Помогао бих великима да оздраве, а малима да испуним жеље. Летео бих све до Месеца. Дотакнуо бих звезде на небу. Пливао бих са китовима у океанима. Делфини би ми били пријатељи. Полетео бих и на ћилиму преко пустиња и планина. Летео бих све до Кинеског зида. Вратио бих се у доба фараона и гледао како Египћани зидају пирамиде. Скокнуо бих и до Цезара са којим бих гледао борбу гладијатора и лавова. У Африци бих се играо са жирафама и
леопардима. Ишао бих на још многа места, само када бих имао чаробну моћ.
Александар Момировић 3/2