Шест идеја за забаву у карантину (1. део)

Колико год да сте маштовити, креативни, разиграни, вишедневни карантин лако ће исцрпети и енергију и креативност. Зато вам доносимо неколико оригиналних предлога за игру у затвореном простору, а ко има двориште, може све то и на свежем ваздуху. Трудићемо се да вам нове идеје доносимо довољно често да овај период изолације прође брзо (а и без нас брзо пролази – док трепнеш, стигла зима ;)).

1. Блатњави прасићи

Помешајте воду, кукурузни скроб и браон прехрамбену боју и додајте прасиће (оне са две и са четири ноге :))

2. Сензорне кесе

За ову “играчку” биће вам потребна кеса са затварачем, шоља брашна (да не кажемо сувог злата), 6 кашика воде и боја за храну. Добро измешате и сипате у кесе. Затворите их, а можете слободно додатно причврстити лепљивом траком. Одличне су за вежбање писања бројева, слова, цртања облика.

Foto: Learning4kids
3. Лего математика

Лего или неке друге коцке има свако дете, само им понекад треба наћи још неку улогу, осим оне коју имају као грађевински материјал, па тако могу послужити као тетрис, за вежбу сабирања, опажања, бројање, учење десетица и јединица…

4. Лего боје и облици

Овај задатак можете и закомпликовати са Леко класик коцкама, за оне старије, а за млађе од 4 се ипак држите Лего дупло коцкица.

Foto: Instagram
5. Антистрес лоптице

Сад су нам свима потребне. Да бисте их направили потребно вам је две чаше соде бикарбоне и пола чаше регенератора за косу. Измешајте, исеците врх пластичне флаше који ћете користити као левак, за њега закачите балон и сипајте смесу. Када напуните балон, вежите и шарајте!

6. Антистрес тегла

Настављамо са антистрес идејама. Ова нам се јако допала. Потребна вам је боја за храну (једна на бази уља и друга на бази воде). У теглу сипајте воде тек нешто мање од пола. Затим додајте само пар капи боје за храну на бази воде и промешајте чачкалицом. У посебну посуду сипајте исто толико беби уља и додајте пар капи боје за храну на бази уља. Промешајте чачкалицом и полако додајте првој смеси. Видећете како су се две смесе раздвојиле. А магија? Она настаја кад протресете теглу и добијете трећу боју! Кад је спустите, све ће се опет вратити на старо.

Foto: WeAreTechers

Други део следи…