Šta deca žrtvuju za petice, da li ste se nekad zapitali?

28 juna, 2018

Poznajem majku koja sedi ispred mene. Zajedno smo prošle mnogo. Bila sam učiteljica čak trima njenim ćerkama i može se reći da smo gotovo postale prijateljice. Ona je posvećena, savesna majka koja svoju decu voli svim srcem. Znala sam oduvek da mogu s njom da budem potpuno otvorena i kada su vesti dobre i kada baš i nisu. Znam da mi veruje. Ali, danas, prvi put, postavila mi je pitanje na koje sam poželela da joj odgovor prećutim. Da slažem. Nisam znala kako da prevalim istinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Šta deca žrtvuju za petice, da li ste se nekad zapitali?

 1. Milena kaže:

  Odličan tekst, mada se bojim da će mnogi iz njega izvući poruku da je odličan uspeh nešto što je suprotno od ljubavi prema učenju i istinskog obrazovanja. Međutim, moguće je biti i odličan đak i VOLETI učenje.

  1. Snezana kaže:

   Snezana
   Lepo je imati dete koje je radoznalo i zeljno novih znanja. Sta uraditi sa decom koja su manje motivisana ili cak ne motivisana?
   Ono sto znam iz svoje prosvetarske struke, da svako dete poseduje neku sposobnost koja zavredjuje pohvale. Na nama odraslima je da tu sposobnost otkrijemo kod dece i da ih pohvalimo. Svaki covek, pa i dete reaguje na pohvale. Mnogo ce mu biti lakse da prezivi neuspehe u onim segmentima ucenja gde bas nije tako uspesno.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama