Šta očekujete od pelena za bebe?

2 novembra, 2018

Meni je bilo važno da dobro vrše svoj posao, a da ne dam sto miliona dinara za njih.
Razumećete me – imala sam dve bebe. Presvlačili smo ih na svaka 2,5 do 3 sata. Praznili smo kantu za đubre jednom do dva puta dnevno. Samo račun za pelene svakog meseca se obavezno pisao sa 5 cifara. Zato bi mi kupovina pelena na akciji davala osećaj ličnog postignuća.
Nisam imala ni vremena ni želje da posećujem onlajn grupe sa mamama i pratim beskrajne diskusije koja su pelene najbolje. Na početku sam išla metodom najpopularnijih i kupovala najskuplje u nadi da tako obezbeđujem odličan kvalitet. Kasnije sam od drugarice čula za jeftiniju varijantu. Prešli smo na nju i odlično su mi radile posao za manje para.

Nekoliko stvari mi je bilo bitno kada sam ih kupovala:
– da dobro upijaju tako da guza bude što suvlja,
– da su meke,
– da njihova unutrašnja površina ne bude sintetička poput mušeme,
– da ne propuštaju tečnost ka spolja
– i da ne koštaju sto miliona.
Na kraju smo uspeli da doguramo do noše bez osipa, ojeda i foruma ?
Svašta može da vam se desi kada koristite pelene bez obzira na cenu. Ponekad bismo imali utisak da ni one malo skuplje ne rade dobro svoj posao. Ponašale bi se kao da im je već istekao rok trajanja. Nekoliko puta bi se kristali zgrudvali u gomilice a pelena iscepala iznutra, tako da su komadići gela ispadali napolje. Kako su bebe rasle, desilo bi se da ujutro budu mokre nakon spavanja – procurelo bi sa strane, prolilo bi se na pidžamu i posteljinu.
Čula sam od poznanika da pelene nekih brendova mogu da izazovu alergijske reakcije. Neke su i predugačke, a neke čak i smrde na hemiju! Verujem da je većini mama kada biraju pelene najvažnije da beba ostane suva i da nemaju utisak da je ona povijena u neke industrijske lepkove.
Otkud sad meni želja da vama o tome pišem kad tuđe savete nisam čitala?
Danas mi je drugarica šibnula link za nove Evy Baby pelene, pa sam se podsetila naših naslaganih paketa u dečjoj sobici i mirisa upotrebljenih pelena sa terase.
Gledam im karakteristike – piše da su unapređene i imaju „suvi sistem zaštite”. Faktički ove najnovije imaju veću površinu kojom apsorbuju, što znači da mogu da upiju više tečnosti. Imaju „superapsorbujuće kristale i dvostruku zaštitu“.
Evy Baby su pelene koje važe za meke – nisu ni debele ni krute. Zaštitne trake su im prozračne, pa tako bebina koža lakše diše. Sa unutrašnje strane su obložene aloe vera kremom kako bi se sprečili osip i iritacija. Verujem da zato blago mirišu na tu kremu. Naravno, testirane su dermatološki i mikrobiološki.
Suštinski, sve ovo znači da kada ih upotrebljavate bebina koža ostaje suva i negovana za malo manje para od onih sa veselim reklamama. Ne znam šta da vam kažem osim da bi definitivno trebalo im pružite šansu, ako već niste ?
Maria Milojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama