Шта све можете урадити једном руком када сте МАМА

Да ми је неко рекао пре него што сам постала мама да ћу моћи једном руком да обављам па, скоро све послове у кући рекла бих да је то немогуће. Андреј је био беба коју сам могла да оставим у ткз. њихалици или у оградици и он би тако гледао у мене и играо се а ја бих обављала своје свакодневне обавезе али дешавало се наравно и да сам са њим у наручју зујила по кући и радила. Када су дошли близанци од момента када су постали свесни своје околине ја проведем скоро пола дана држећи у рукама бар једну од беба. Пошто их је двоје неминовно је да ће неко бити нон стоп у наручју а и они су много захтевнији од Андреја. Мало сам размислила и ево га списак радњи које сам радила (радим и даље) са једним дететом у руци, а понекад и са два.

Простирање веша

То подразумева и ношење целе корпе са вешом на другом куку на коме не “седи” беба. Некад себи изгледам као оне афричке жене, са дететом на сиси и корпом на глави, само што ја још увек ову моју нисам успела да балансирам на глави. Веш је скоро увек у чудним облицима раширен али ко још то гледа, битно је да се осуши зар не?

Цео ручак са једном руком

Знате она јела где само убацујете састојке, додајете, муљате, мешате и на крају испадне нешто? Е па та јела ми иду одлично са једном руком. Знам, знам, опасно је бебу држати близу када се раде такве ствари али у противном не би постојао ручак, као што се стварно и дешава понекад па се импровизује ( нисам савршена признајем 🙂 )

А затим појела ручак са једном руком

Јести са једном бебом у руци и није неки подвиг али ја сам успела да ручам са две бебе у крилу и да исечем ножем делове који су требали да се секу. Не питајте ме како, ево не умем ни ја да објасним.

Куповина намирница

Ова радња датира још из Андрејевог периода. Пошто смо његових првих пар месеци тада живели у згради где сам морала да спуштам колица два спрата а баш тај дан када је мени зафалило гомилу намирница је падала киша, одлазак са колицима ми је био сувише компликован. Кенгур носиљка је била подешена по мерама за супруга тако да нисам могла ни ту да га убацим па сам га ја просто понела са собом у рукама и сакрила испод кабанице. Касирка није у првом моменту ни приметила да држим дете испод јакне па се нашла у чуду када је видела шта ја све покушавам да купим и да то планирам да носим у једној руци до куће. Некако сам стигла до куће и “умрла” до прага али ето успело је, једном додуше.

Прављење млека за близанце

Једном су се толико обоје драли да сам их обоје држала у рукама и правила им формулу. Рећи ћете немогуће, е па и те како је могуће с тим што се тада користе и други делови тела, попут ослањања на ноге, на кухињски елемент. Оно што знају само маме близанаца јесте да бебе када су скроз мале могуће је и пребацити их у једну руку обе и тако ослободити другу руку. Да, стварно је могуће само не саветујем да понављате често, пошто су то опасне акробације 🙂

Шминкање

Обично се дешава да када ја треба негде да идем или негде сви да идемо заједно, супруг долази у последњем моменту кући односно у не довољно великом размаку да ја стигнем да се спремим као човек. Наравно баш кад ја покушавам да се спремим неко од њих захтева да му се пружи пажња. Пуштам до моменат док се неко не расплаче онако мало гласније а онда морам да узимам у руке. Док ја наносим маскару беба баш у том моменту је спазила нешто шарено да дохвати као што је Андрејева паста за зубе или тако нешто. Маскара ми је једном завршила у оку па сам плакала а једном сам убрљала цео нос и морала поново да стављам подлогу на том делу лица.

Одлазак у купатило

О да да и то је могуће, све радње у купатилу су могуће са привеском званим беба. Као што сам рекла Андреја је било довољно ставити испред врата од купатила и он би био миран али када смо ишли на пут који је трајао дуже од 12 сати имали смо доста стајања и ја сам једном завршила са њим у рукама у wц-у. Ту егзибицију стварно више не желим да понављам, тачка. Код куће је осим једне бебе у руци и Андреј ми правио друштво који уредно седне на свој степер на који се пење да пере руке и запиткује све и свашта. А ја одговарам њему, покушавам јел те да обавим шта имам и млатарам са оном бебом као млада када диже наконче па не зна шта ће са њим.

Старије дете

Пењање на столицу за храњење и спуштање Андреја из исте је такође обављано док ми је једна од беба у руци. па тако у једном моменту видите мене мршаву крхку жену како држи 17кг живе ваге. Пракса чини своје па сам Андреја научила како да се попне тако да се само ослони на мене. И онда се ја после питам одакле ми ови бицепси на рукама.

Вежбала

Ок, ово не спада у категорију једне руке али ми је била беба у наручју и то је нешто што је било забавно и мени и беби. Такође сам и играла уз музику са њих двоје.

Написала овај текст

Ха јесам! Једно дете код мене а друго је код супруга који такође завршава своје послове на другом компјутеру. Надам се да нема неке грешке у куцању, нисам ја крива, верујте ми 🙂

Наша тела и ум су створена за велика дела а када сте мама онда видите бар једним делом колико снаге имате али и колико сналажљивости поседујете. Верујем да и ви имате свој списак чудних ствари које сте радили са бебом у наручју, поделите са нама у коментарима испод

Извор:mamaitata