Шта све треба да садржи једна путна апотека за децу?

8 јула, 2016

Одлазак на одмор је дуго очекивани и планирани предах, за све, посебно ове године. Ипак, када на одмор идете с малом децом, морате бити спремни на све. А да се не би десило да вам се одмор  претвори у малу катастрофу, потрудите се да будете спремни за сваку ситуацију. Ево списка неопходних лекова и препарата које треба понети на одмор са децом.

Foto: Canva

Ваша путна апотека треба да садржи:

– топломер

– сируп или чепиће за снижавање повишене температуре (eferalgan, paracetamol, febricet, brufen…). То су уједно и аналгетици који се могу користити код веће деце за бол у уху, зубобољу или главобољу, као и за бол од опекотина или повреде -капи за нос (adrianol P, operil, olynt) у случају прехладе и пумпицу

– антибиотик у облику спреја (ембецин) или масти за повреде коже (огреботине, oдеротине), као и за локалне инфекције на кожи

– 3% хидроген за испирање раница

– антисептичка средства (rivanol, povidon jod) за превијање рана

– физиолошки раствор за испирање слузнице очију

– 3% раствор борне киселине, антибиоткса маст за очи

– стерилну газу, завој, ханзапласт

– антихистаминик у облику сирупа (pressing, aerius) за децу склону алергијским реакцијама, као и за бурније реакције на ујед инсеката (fenistil gel за локалну апликацију – само увече)

– пробиотик за случај пролива, путничке проливе

– раствор за надокнаду течности у случају пролива или повраћања

– ако деца користе дуже неку терапију, обавезно понети лекове које користе

Обавезно обезбедите ПУТНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ за целу породицу, а нарочито за ДЕТЕ, јер никада се не зна када ће вам затребати стручна, лекарска помоћ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама