Суморни родитељи одгајају песимистичну децу

23 априла, 2016

Ако деца расту у негативном окружењу, биће мрачни и песимистични људи јер следе модел из породице. Због тога је важно да им будете позитиван узор, чак и онда када вам је много тешко
majka-i-dete-1397336507-32928Деца воле да буду у друштву позитивних и насмејаних људи, а мрачних се плаше и клоне. Истраживања још показују да ће, ако расту у негативном окружењу и сама постати песимистична јер се, пре свега, угледају на родитеље, баке и деке, потом на учитеље и вршњаке. Уколико сте ви суморни и сваког дана им приређујете “сцене” мрког, а не ведрог лица, такав модел ће и сама усвојити. Због тога је важно да им будете позитиван узор, чак и онда када вам је много тешко.
* Нека запамте ваш осмех док их будите ујутру и испраћате у школу.
* Не дозволите да их ситнице растужују. Објасните им да ништа није црно-бело, већ да у свему постоји мрвица лепоте и разлог за осмех.
* Када се врате из игре или школе, питајте их прво шта им се лепо десило, уместо да одмах “нагрнете” са питањима да ли су била добра.
* Окружите их позитивним људима, јер ће се то добро одразити на њих и утицаће на формирање оптимистичног погледа на живот.
* Ако су тужна, утешите их и објасните им да је сутра нови дан и нова шанса за осмех.
Аутор: Т. Л.
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама