Treba li deca tokom raspusta da obnavljaju gradivo? Može, ali kroz IGRU i zabavu

24 jula, 2022

Želite da decu odvojite od ekrana, a da im ipak bude zanimljivo na raspustu? Istovremeno brinete da li će preko leta zaboraviti sve što su radili tokom prethodne školske godine ili se pribojavate narednog razreda jer im pojedine pređene oblasti poput tablice množenja ili tekstualnih zadataka ne idu od ruke? Pitate li se da li je sve što uče po šablonu ili pored obaveznog gradiva uče i da razmišljaju?

Preporučujemo vam knjige uz koje će deca na zabavan način obnoviti gradivo iz prethodne školske godine, razvijaće logičke i kreativne sposobnosti, a naučiće i nešto novo, poput mađioničarskih trikova, kuvarskih recepata ili osnova programiranja u programu Scratch.

Za svaki uzrast od prvog do četvrtog razreda osnovne škole Kreativni centar je pripremio ponudu od nekoliko izdanja, a kupovinom dve knjige ostvaruje se popust od 25% i dobija se knjiga na poklon.

Ova akcija važi do 15. avgusta samo na njihovom sajtu, a za sve porudžbine u vrednosti većoj od 1950 dinara isporuka na teritoriji Srbije je besplatna.

Evo predloga nekoliko kombinacija vežbanki za svaki razred, uz koje će deca ovog leta izbaciti dosadu iz kuće!

Za decu koja su završila prvi razred osnovne škole preporučujemo radnu svesku Super zadaci, super prvaci! koja sadrži veliki broj tematski grupisanih zadataka kojima se na zabavan način uvežbava školsko gradivo iz predmeta Matematika, Srpski jezik i Svet oko nas. U okviru svake teme učenike čekaju brojne aktivnosti: da pročitaju priču, reše raznovrsne zadatke različitog nivoa složenosti, izračunaju, istraže, kažu šta misle, kreiraju i naprave ono što su sami osmislili.

Za one koje su mučili tekstualni zadaci iz matematike preporučujemo izdanje Zadatak na dan 1 koje sadrži 180 tekstualnih zadataka različitog nivoa složenosti, primerenih uzrastu učenika i neophodnih za razvoj logike i kritičkog mišljenja. Teme su bliske deci, povezane su sa situacijama iz svakodnevnog života, ali i sa školskim gradivom.

Kupovinom dve knjige od ponuđenih šest knjiga za prvake, na poklon se dobija Priča po priča, broj po broj – knjiga koja sadrži deset priča u kojima se opisuju situacije bliske deci i njihovom iskustvu, a svaka je povezana s nekim brojem. Posle svake priče sledi nekoliko zadataka čijim će rešavanjem deca bolje usvojiti pojam odgovarajućeg broja od 1 do 10, a na kraju knjige očekuju ih nalepnice.

Drugacima predlažemo knjigu Učimo da mislimo 2, u kojoj su svakodnevne dvadesetominutne aktivnosti za razvoj mišljenja bazirane na primerima iz srpskog jezika, matematike, sveta oko nas, prirode i društva, likovne kulture i građanskog vaspitanja.

Zabavna tablica množenja sadrži mnoštvo aktivnosti koje će deci pomoći da obnove tablicu množenja. Uvežbavaće je tako što će rešavati zadatke na raznim zanimljivim mestima, na primer u laboratoriji, cirkusu, na aerodromu, u svemiru, u srednjovekovnom zamku, na Divljem zapadu.

Ovom uzrastu je u okviru akcije ponuđeno sedam knjiga, a kupovinom dve, na poklon se dobija izdanje Poslušno jaje i drugi ogledi za decu, iz koje će mališani moći da isprobaju neki od zanimljivih ogleda i tako saznaju šta se događa sa šećerom u vodi, kako da sakrijemo novčić u slanoj vodi, na koji način može da se ukroti jaje, kao i odgovore na mnoga druga pitanja.

Učenici trećeg razreda koji vole matematiku mogu da razvijaju matematičku darovitosti i kreativnosti rešavajući zadatke iz knjige Matematičke avanture 3. Zadaci u ovoj zbirci imaju različite funkcije: pojedini služe za razvijanje logičkog i apstraktnog mišljenja, neki se odnose na snalaženje u ravni i prostoru, neki na snalaženje u različitim situacijama.

Predlažemo im i Moj zabavni blok za vežbanje koji sadrži zanimljive zadatke: mozgalice za odgonetanje, detalje za traženje, slike za bojenje i slikanje, kao i prostor za crtanje.

U ponudi za ovaj uzrast je šest knjiga, a kupovinom dve, na poklon se dobija Zabavna gramatika 3 – radna sveska s kreativnim zadacima različitog tipa koja će pomoći đacima da obnove nastavne sadržaje iz srpskog jezika za treći razred osnovne škole.

Četvrtaci mogu slobodno vreme na raspustu da ispune učenjem programiranja uz pomoć knjige Programiranje za početnike na jeziku Srcatch. Knjiga je namenjena apsolutnim početnicima i sadrži detaljna uputstva o tome kako započeti programiranje, kako praviti igrice, animacije i dodavati zvučne efekte. Ljubitelje matematike posebno će obradovati knjiga Da lako shvatiš matiš 4. Zadaci iz ove zbirke kod dece podstiču radoznalost, moć rasuđivanja logičko razmišljanje i kreativnost, a prilikom njihovog rešavanja otkriva se smisao za matematiku.

U ponudi za ovaj uzrast je pet knjiga, a kupovinom dve, na poklon se dobija Zabavna gramatika 4 – radna sveska s kreativnim zadacima različitog tipa koja će pomoći đacima da obnove nastavne sadržaje iz srpskog jezika za četvrti razred osnovne škole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama