У шта нам деца израстају?

25 новембра, 2013

У систему који захтева да се стопимо са околином, уклопимо, убијемо индивидуалност и угусимо сваку врсту критичког мишљења, како децу сачувати и поштедети уз праву дозу припреме за реалност која их чека? Ако се данашњој деци сервирају хорде пластифицираних, накарадно нашминканих и прекварцованих, полу-голих и полу-писмених сподоба, како да и она сама не буду изложена ризику да ће израсти у ”полу-свет”?fabricke-greske
Јер, родитељи су незадовољни, волонтирају под присилом јер пара нема, под условом да има и посла, крај са крајем се некако склапа, а времена за квалитетан разговор, дружење, саветовање и игру је изгубљено између стресова и фрустрација. Потрошено је на наизглед битне ствари. То време је поклоњено кичу и шунду, лажним вредностима и лажним моралистима, душебрижницима и квази-интелектуалцима и професионалцима.
Родитељи су ти који треба да поведу рачуна о томе коме поверавају своје дете на чување, по цену тога да остали рачуни буду неплаћени. Јер у друштву којим господари искривљена слика о људској вредности, та деца треба да вам буду једина драгоценост и светла тачка. Не стављајте посао, личне неуспехе, поражавајућу финансијску ситуацију или гомилу неопраних судова испред њих, јер су последице несагледиве, а цену коју ће они платити због вашег немара или мањка воље и разумевања не покрива ни сав новац овог света.
Избор је ваш – да ли ће вам децу гајити и васпитати улица, друштвене мреже, пропалитети, тзв. јавне личности које да имају и зрнце памети и образа не би испузале из мишје рупе. Да ли ће се угледати на манипулаторе који не презају ни од чега и успевају на сваком кораку, да ли ће бити материјалисти, очајници огрезли у користољубљу, или ћете их научити да буду своји, другачији, јединствени. Да се не боје да иступе, да се заузму за себе и да се једног дана пуни љубави и захвалности осврну на ваше речи и дела која су их ишчупала из трулог механизма који немилице граби и уништава људе.
Татјана Зотовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


5 коментара на "У шта нам деца израстају?

 1. Neko tamo каже:

  U sistemu koji prozdire sve vrline koje su pozeljne, kako predlaze tekst iznad, pa nema tog roditelja koji ce dozvoliti da se njegovo dete pati kroz zivot zbog sopstvene ne prilagodjenosti, vec ce i oni naizgled vrli roditelji svoju decu naoruzati svim orudjima da grizu, grebu, laktaju i gaze sve pred sobom, pa koliko da traje, neka traje, vecni nismo, a sistem ce svakako zigosati i proterati ne prilsgodjene, sistem vtednosti je sam sebi svrha i ne izvinjava bilo kakvu razlicitost.

 2. Ivana каже:

  Novi smer u srednjoj skoli:Starleta!

 3. mmmm каже:

  Neko tamo moraju deca budu takva inace nema sanse da opstanu. Prvo ih nastavnici mrze, pa ostali.

 4. Исократима каже:

  Православље је једини пут спасења и душе и тела.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама