Vikanje vam neće pomoći – bolje probajte ovih pet tehnika

Ovaj tekst je napisao jedan tata i postao je toliko popularan da samo na njegovom blogu ima preko 160,000 lajkova i još desetine hiljada po drugim sajtovima. Odlučili smo da ga prenesemo i vama jer se uklapa u ideju opuštenog roditeljstva za koje verujemo da, barem ponekad, ne može da škodi! Upoznajte OSB metod vaspitanja. Tata David objašnjava:
mama-beba-foto-shutterstock-1416998014-593507
 
Znam da mnogi ljudi žele da budu u toku sa najnovijim roditeljskim metodama i trendovima – slobodno odgajanje dece, intenzivno roditeljstvo, helikopter roditeljstvo, lenje roditeljstvo itd. E pa naleteo sam na novu tehniku koja garantuje da će tvoje dete odrasti u studenta i građanina za primer. Zove se OSB metod što je skraćenica od „Opusti Se Bre“. I to nije poruka koju treba da preneseš deci. Ona je za tebe.
Primena OSB metode garantuje da će – koji god tip roditeljstva da odabereš – tvoje dete biti u redu (dok god ne preteraš naravno). Da bi shvatio/la kako to izgleda u praksi, evo nekoliko roditeljskih scenarija i primera kako se može primeniti OSB metoda:

Brineš da je dete tvog prijatelja savladalo azbuku brže od tvog deteta? Opusti se bre.
Plašiš se da ne prenosiš detetu svu mudrost koja će mu biti potrebna da savlada školu i život? Opusti se bre.
Misliš da nisi roditelj kakav si hteo/la da budeš? Opusti se bre.
Nerviraš se što tvoje dete ne pokazuje interesovanje za određene stvari? Opusti se bre.
Stresiraš se što se tvoje dete u javnosti ponaša sramotno? Opusti se bre.
 
 

Da, primenom OSB metode, videćeš da se pritisak spušta i shvatićeš da te tvoje dete voli bez obzira na sve, čak i ako tek treba da savlada azbuku.
Naučićeš i da bez obzira da li si stvarno najbolji roditelj na svetu, dok god voliš svoje dete, ono će misliti da jesi i to je ono što je važno.
Pored toga, OSB metoda te čini imunim na one koji se mole za straove novih roditelja, kao što su pseudonaučnici i autori knjiga o roditeljstvu.
Da bi efektno primenio OSB metod, samo prati sledeće korake:
 

1. Opusti se bre.
2. Nema drugog koraka.
 

Zato, ignoriši sve trendove roditeljstva i drži se OSB metode. Biće ti drago što to radiš a biće drago i tvom detetu.
 
Izvor: najboljamamanasvetu.com