Упутство за спровођење поступка утврђивања технолошког вишка – бодовање

3 јула, 2018

Упутство за спровођење поступка утврђивања технолошког вишка – бодовање

Погледајте и Бодовање

Download (PDF, 175KB)


ПИТАЊА И ОДГОВОРИ
Да ли се наставнику бодује такмичење остварено у целокупном раду у образовању (остварено у раду у било којој школи) или само оно остварено у школи у којој се врши бодовање

Да ли се запослена жена чији је бивши супруг умро, сматра самохраним родитељем и да ли због тога мора бити изузета од бодовања? Неки јој оспоравају то право,зато што дете прима очеву пензију.

У школи је прошле године примљена учитељица у складу са одредбом члана 132. став 1. тачка 2. (до преузимања запосленог, односно до коначности одлуке о избору кандидата по конкурсу). Од следеће школске године број одељења у нижим разредима се смањује. Да ли се и овај учитељ који је примљен на овакав начин бодује са учитељима или њему у августу престаје радни однос и није потребно вршити бодовање?

У нашој школи ускоро ће се вршити бодовање поводом технолошког вишка за место учитеља пошто у наредној школској години једно одељење ученика ће бити мање. Интересује ме да ли и ја улазим аутоматски у бодовање пошто сам по професији учитељ, а радим на месту школског библиотекара са 50% радног времена на неодређено и примљена сам на то место путем Уговора о раду? Ако “улазим” у бодовање занима ме да ли могу да бодују и мени као и свима такмичење ученика пошто ја као библиотекар нисам у могућности да водим ученике на такмичења?

Поштовани, молим Вас да ми одговорите на недоумицу у вези преузимања запосленог у једној школи на неодређено време, за исти проценат у другој школи. Ситуација је оваква: за неколико дана одлази колега у пензију. На листи А и листи Б нема људи са том стручном спремом,а нема ни на бироу. Може ли колега који ради у другој школи на неодређенода буде преузет у школи где колега одлази у пензију, а да остане упражњено место у школи из које је преузет колега?

Поштовани, треба ми додатно појашњење. Уколико се запослени нађе на листи технолошких вишкова, да ли без његове сагласности може бити упућен за рад у другој установи чл 37 ПКУ. или може остати на листи до исплате отпремнине по Закону о раду.

Обраћам вам се у циљу разјашњења недоумице: Да ли члан Школског одбора може бити изабран за председника синдиката?

Да ли запослени који се налази на листи запослених за чијим је радом у потпуности или делимично престала потреба има право да се нађе на напред поменутој листи и након одбијања да потпише Споразум о преузимању са другом школом?

Да ли се лице које је проглашено технолошким вишком може запослити на одређено време до повратка запослене са породиљског одсуства и одсуства са рада ради неге детета или се исто лице преузима са листе на неодређено и бодује се када се запослени врати са породиљског одсуства и одсуства са рада ради неге детета?

Да ли се бодује запослени који није доставио комплетну документацију

Да ли се колегиница која је на функцији бодује приликом формирања листе технолошког вишка?
Шта је подразумева под тешком болешћу запосленог и из ког периода мора бити конзилијарни налаз?

Како поделити бодове професорима који су припремали ученике за екипно такмичење и освојили прво место? Да ли се признају бодови по основу такмичења у случају да сви предмети нису такмичарски?

Да ли запослени са непуним радним временом остварују право на преузимање?
unijasprs.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Упутство за спровођење поступка утврђивања технолошког вишка – бодовање

 1. силвана радивојевић каже:

  Kad bi svi poslodavci poštovali ovo upustvo, bilo bi manje nesporazuma, stresa,
  neizvesnosti…

 2. Mirjana @ каже:

  Poslednja dva bodovanja u nasoj skoli, dve godine unazad, jeva sam podnela. Dozivela sam teska razocaranja i stresove…Pomisljala sam da napustim posao, ali u pitanju je bio opstanak !.Mada imam zavrsen fakultet, staz blizu tri decenije, nista mi nije garantovalo da cu ostati da radim ( tako se ispostavilo ), a nije trebalo! Na koleginice i mene vrsen je neki tihi pritisak, da prihvatimo putovanje u drugu skolu, zarad koleginice sa sestim stepenom.Medju nama je pocela da se razvija netrpeljivst, ogovaranje, spletkarenje, “slihtanje” i ko zna sta jos….Nisam u svom zivotu pomislila da cu tako nesto doziveti ! Krivica je prebacena na nas !!! Mada sam vaspitana na etickim normama, nista mi to nije pomoglo. Sada su, bas kao sto rece Matija Beckovic, na scenu stupili “losi djaci”…sad je njihovo vreme !

 3. Milena каже:

  Molim Vas da mi odgovorite na sledece pitanje. Skolske 2018/2019 četiri moja ucenika su ostvarila 3.mesto na opstinskom takmicenju iz matematike. 2019/2020 tri ucenika osvojila su 2.mesto na opstinskom takmicenju. Koliko je to ukupno bodova pri bodovanju za teh.viskove? Hvala.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама