Вања Грбић: Деца развијају само палчеве и кажипрсте

17 јануара, 2018

Скоро свако дете у Србији има смартфон и да деца развијају само „палчеве и кажипрсте“, али истовремено чак 96 одсто деце има криву кичму и равна стопала

Скоро свако дете у Србији има смартфон и да деца развијају само „палчеве и кажипрсте“, али истовремено чак 96 одсто деце има криву кичму и равна стопала, алармирајући су подаци које износи прослављени одбојкаш и некадашњи репрезентативац Владимир Вања Грбић.
Он је, поред осталог, у емисији Нови дан на телевизији Н1, оценио и да је ауторитет учитеља и професора до те мере урушен да се поставља питање какво сми мо друштво.
Коментаришући чињеницу да скоро свако дете у Србији има смартфон, Грбић каже да се бави решавањем последица технологије код деце од малих ногу.
– Под изговором „дам детету телефон да могу да га чујем да је безбедно“ нема потребе да се узме ајфон или самсунг с8, то је већ ствар престижа – сматра Грбић и додаје да су деца почела да развијају само палчеве и кажипрсте.
Сматра да је еволуција кренула у врло погрешном смеру, истичући да “96 одсто деце има криву кичму и равна стопала”.
– Ауторитет учитеља је до те мере срушен да они не могу да прекоре дете, да подигну глас, нити било шта друго. Колико је снимака где дете малтретира професора – каже Грбић и додаје да ако професор није ауторитет у школи, а родитељ у кући, “какво је онда то друштво”.
Каже да се неке ствари не могу избећи, јер технологија иде у смеру у ком иде, али да ће, ако деца виде да смо ми стално на телефону, онда и она бити.
– Огромна је одговорност да си некоме узор. Ја сам свестан да ће много деце гледати и угледати се на оно што ја радим – каже он.
Истиче да живи по принципима, јер неки принципи не застаревају никад.
– Морате пратити оно што је праведно, морате се водити увек истином и морате бити свесни да не почиње све са вама и не завршава се све са вама – каже Грбић.
Коментаришући стање у спорту у Србији, каже да је спорт у озбиљној кризи и то не само због новца.
– Спорт је у Србији социјална категорија – сматра Грбић.
Извор: Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама