Вртићи и школе су се такмичили, а ово су најбоље LEGO® БАЈКЕ

22 децембра, 2017

Издавачка кућа „Креативни центар“ ове године организовала је други по реду наградни конкурс – радионицу за најбољу LEGO® причу под називом „Причамо LEGO® бајке“. Овога пута учесници радионице имали су пред собом тежи задатак него претходне године. Текстове LEGO® бајки које су смислили и фотографије сцена које су изградили од коцкица и мини-фигура с децом требало је сами, помоћу  бесплатног софтвера LEGO® Education StoryVisualizer, да обраде и пошаљу на конкурс у форми стрипа.

На конкурс се пријавило више од 100 васпитача и учитеља из преко 60 предшколских установа и основних школа у Србији. Преко 40 бајки које су стигле у „Креативни центар“ потврђују да LEGO® коцкице и мини-фигуре изузетно снажно мотивишу све који почну да раде с њима – било да је реч о деци било о одраслима. Управо је због тога ове године уведена још једна врста активности, којом се такође могло конкурисати за награду у оквиру радионице, а то је фото-репортажа на тему „Како смо правили LEGO® бајку“. Жири „Креативног центра“ у саставу Љиљана Маринковић, директорка, Славица Марковић, уредница, и Дејан Беговић, извршни директор, пажљиво је прегледао све бајке и изабрао најбоље међу њима водећи се претходно дефинисаним критеријумима: најбоља бајка, најбоља сценографија, бајка с најплеменитијом поруком, бајка с највише LEGO® коцкица и најлепша фото-репортажа на тему „Како смо правили LEGO® бајку“.
Ево одлуке жирија:
– Награда за најбољу бајку додељује се ОШ „Иво Лола Рибар“ из Великог Градишта за бајку СВАКО СВОЈЕ МЕСТО ИМА;
– Награда за најбољу сценографију бајке додељује се Школи страних језика „ЛИНГВА“ из Ваљева за бајку FROZEN AGAIN;
– Награда за бајку с најплеменитијом поруком додељује се ПУ ДВ „Лилипут“ из Новог Сада за бајку СЛОЖНА БАЈКА;
– Награда за бајку с највише LEGO коцкица додељује се ПУ „Радосно детињство“ из Новог Сада за бајку МОРНАРСКА БАЈКА;
– Награда за најбољу репортажу КАКО СМО ПРАВИЛИ LEGO® БАЈКУ додељује се ПУ „Радосно детињство“ из Свилајнца (групи из села Радошин) за бајку ТРИ МАЛА МАЧЕТА.
Током децембра представници „Креативног центра“ посетиће све награђене установе и уручити им дипломе и LEGO® награде, а свим установама и појединцима који су послали своје радове биће додељене захвалнице.
Према речима Дејана Беговића, извршног директора „Креативног центра“, та издавачка кућа планира да и у наредној години настави са организацијом оваквих наградних креативних радионица с LEGO® Education коцкицама, о чему ће детаљно и на време обавестити све
предшколске установе и основне школе у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама