Зашто не треба да вечито понављате својој деци да је школа важнија од свега

15 фебруара, 2023

Деца којима родитељи свакодневно држе лекцију да је школа важнија од свега, углавном не успевају да овладају социјалним вештинама и заостају за вршњацима у емоционалној интелигенцији.

То је показало истраживање немачких педагога, који су желели да открију шта се дешава са малишанима које су научени да је успех у школи испред сваког другог.

– Фокус на оценама и савладавању градива је позитиван, али не сме да буде ствар о којој маме и тате најчешће причају са децом – каже др Роберт Клаус.

– Амбициозни родитељи заборављају да школа није место у којем се само уче математичке и историјске законитости, него и животне. Пожељно је да сваког дана, осим о петицама и такмичењима, са децом разговарају на тему другарства, симпатија, односа према наставницима, оброцима које једу на одмору, моди, музици, филму…

Студија је показала да изостанак родитељске бриге и интересовања о другим аспектима школовања, од деце прави добре ђаке, али лоше пријатеље и партнере, који у свакодневним стварима не знају да се снађу.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама