“Želimo da se rad učiteljica naše dece prepozna i nagradi” – stigao nam je dopis roditelja učenika jedne kragujevačke škole

25 januara, 2023

“Mi smo grupa roditelja koji žele da svoje zadovoljstvo radom i posvećenošću naših divnih učiteljica Katarine Jevremović i Milice Vujsić iz Kragujevca, pokažu javnim dopisom i molbom institucijama da njihov trud i rad prepoznaju”.

Ovako, otprilike, počinje dopis koji nam je stigao od roditelja učenika jedne kragujevačke škole, njih ukupno 62. Da su zadovoljni radom učiteljica svoje dece, malo je reći. Njihov trud su želeli da nagrade tako što će sastaviti i potpisati dopis i poslati ga našoj redakciji, ali i Udruženju “Živojin Mišić”, kako sve što ove učiteljice čine za svoje đake ne bi ostalo neprimećeno.

Download (PDF, 1.11MB)

Katarina Jevremović i Milica Vujsić učiteljice su u OŠ “Dragiša Mihailović” iz Kragujevca.

“S obzirom na činjenicu da učiteljice rade sa našom decom već četvrtu godinu zaredom, imali smo prilike da se do sada bezbroj puta uverimo u njihove metode koje se odlikuju inovativnošću, entuzijazmom, posvećenošću, aktivizmom, spremnošću da uče, da se usavršavaju i prilagođavaju modernim potrebama obrazovanja, da primenjuju nove metode i sredstva u nastavi, da učenike uče kako da primenjuju znanje i tako ih pripremaju za savremene zahteve u budućnosti.”, kažu roditelji čijoj deci predaju Katarina i Milica.

One su, dodaju, pokretači pozitivnih promena u svojoj okolini, pioniri napretka i postizanja natprosečnih rezultata.

“Ono što je karakteristično u njihovom radu su mnogobrojne vannastavne aktivnosti i projekti u kojima deca sa zadovoljstvom učestvuju, a u krajnjem ishodu na taj način menjaju zajednicu u kojoj živimo.” – pišu roditelji.

Stoga su rešili da učiteljice Katarinu i Milicu prijave na konkurs Najbolji edukatori Srbije 2022. godine koji objavljuje udruženje Živojin Mišić, kao i za godišnju nagradu grada Kragujevca – Đurđevdansku nagradu.

“Takođe želimo da skrenemo pažnju direktoru OŠ “Dragiša Mihailović” kao i Ministarstvu prosvete i zamolimo ih javno da ove učiteljice budu prepoznate i nagrađene kao edukatori koji pokušavaju da unaprede društvo u kome živimo tako što generacije koje dolaze usmeravaju ka pravim vrednostima.” – objašnjavaju roditelji u svom dopisu.

Kako kažu, vannastavne aktivnosti koje ove učiteljice sprovode teško se mogu pobrojati.

Projekat “Jedem zdravo, rastem zdravo” doneo je učenicima priliku da se kroz brojne zanimljive aktivnosti (prezentacije, stihove, dramske tekstove, osmišljavanje priredbe i izložbe voća i formiranje piramide ishrane za odeljenski pano) upoznaju sa zdravom hranom i shvate njen značaj za pravilan rast i razvoj. Usvojili su pojam Piramide ishrane (pravilan način ishrane, četiri osnovne grupe namirnica). Učenici su svoju kreativnost ispoljili i samostalnim stvaranjem koreografije na muziku pesama koje su pevali.

Još neki od mnogo zajedničkih projekata koje su ove vredne učiteljice sprovele su: Moj grad – Moj Kragujevac, prelepa izložba crteža učenika ova dva odeljenja gde je Kragujevac prikazan kroz prizmu dečjih očiju; Na obali reke Lepenice, Kraguj-ptica, zgrade i soliteri, ulice, Šumarice memorijalni park i spomenik kao simbol i opomena za zločin koji se tu dogodio, Đurđevak cvet i mesec maj simboli grada Kragujevca.

“Pored toga što su dobri edukatori i vladaju vešto modernim tehnologijama te svoje veštine prenose i na đake, učiteljice Katarina i Milica su pre svega divne osobe, svaka od njih druga majka svojim đacima. Zato mi, roditelji učenika OŠ “Dragiša Mihailović” iz Kragujevca želimo da iskažemo svoje zadovoljstvo radom ove dve posvećene učiteljice.” – zaključuju potpisnici ovog dopisa.

Uvereni da u školama u Srbiji ima još mnogo Milica i Katarina, ali i puno roditelja poput ovih iz naše priče, srećni smo uvek kada na našu adresu stigne ovakva poruka i kad vidimo da saradnja roditelja i učitelja i dalje može biti ovako dobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama