Драга кћерко, кад будеш размишљала о браку, мисли о овоме

Jillian Benfield  је супруга војника, мајка троје деце, од које једно има Даунов синдорм. На свом блогу  jillianbenfield.com пише о вери, браку и родитељству. Ово је кратко, али дивно писмо које је написала својој кћерки, али уједно и посвета свих мајки свим кћеркама.

Драга моја дјевојчице,

Када говоримо о браку, често користимо изразе као што је “и живели су срећно до краја живота”. Али, живот није увек искључиво срећа.

Има доста тренутака који изгледају као сунцем окупана мирна, чиста вода. И желим ти, као мајка, да те прати што више таквих дана.

Али је истина и да нико не напушта овај свет, а да претходно није пловио и немирним морима.

Када будеш размишљала о браку, надам се да ћеш изабрати некога ко ће твоје срећне дане учинити још срећнијима, али исто тако се надам да ће то бити неко с ким ћеш моћи да патиш заједно, кад наиђу такви дани.

Надам се да ћеш наћи некога ко ће бити спреман да учини све за тебе, као и ти заузврат за њега. Надам се да ћеш наћи некога ко ће моћи да те стави изнад себе, а ти њега изнад себе. Да ћеш пронаћи оног који ће се трудити да спозна твоје снове, а ти, заузврат, његове.

А ако пронађеш ту особу, драга девојчице, надам се да ће те вољети толико искрено и јако да ће моћи да схвати да те је повриједио кад то и учини. И да ћете једно у другом проналазити утеху кад буде тешко.

Мила моја, вољела бих да живот више личи на бајке које читамо пред спавање, али пошто није тако, надам се да ћеш наћи некога ко ће безусловно да те воли, баш као и ти њега, да се можете држати за руке и бити ту једно за друго кад се буде чинило да се све остало распада и руши.

С љубављу,

мама

Превела: Јелена Пралица

Извор: Лоламагазин