Draga kćerko, kad budeš razmišljala o braku, misli o ovome

15 avgusta, 2018

Jillian Benfield  je supruga vojnika, majka troje dece, od koje jedno ima Daunov sindorm. Na svom blogu  jillianbenfield.com piše o veri, braku i roditeljstvu. Ovo je kratko, ali divno pismo koje je napisala svojoj kćerki, ali ujedno i posveta svih majki svim kćerkama.

Draga moja djevojčice,

Kada govorimo o braku, često koristimo izraze kao što je “i živeli su srećno do kraja života”. Ali, život nije uvek isključivo sreća.

Ima dosta trenutaka koji izgledaju kao suncem okupana mirna, čista voda. I želim ti, kao majka, da te prati što više takvih dana.

Ali je istina i da niko ne napušta ovaj svet, a da prethodno nije plovio i nemirnim morima.

Kada budeš razmišljala o braku, nadam se da ćeš izabrati nekoga ko će tvoje srećne dane učiniti još srećnijima, ali isto tako se nadam da će to biti neko s kim ćeš moći da patiš zajedno, kad naiđu takvi dani.

Nadam se da ćeš naći nekoga ko će biti spreman da učini sve za tebe, kao i ti zauzvrat za njega. Nadam se da ćeš naći nekoga ko će moći da te stavi iznad sebe, a ti njega iznad sebe. Da ćeš pronaći onog koji će se truditi da spozna tvoje snove, a ti, zauzvrat, njegove.

A ako pronađeš tu osobu, draga devojčice, nadam se da će te voljeti toliko iskreno i jako da će moći da shvati da te je povrijedio kad to i učini. I da ćete jedno u drugom pronalaziti utehu kad bude teško.

Mila moja, voljela bih da život više liči na bajke koje čitamo pred spavanje, ali pošto nije tako, nadam se da ćeš naći nekoga ko će bezuslovno da te voli, baš kao i ti njega, da se možete držati za ruke i biti tu jedno za drugo kad se bude činilo da se sve ostalo raspada i ruši.

S ljubavlju,

mama

Prevela: Jelena Pralica

Izvor: Lolamagazin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama