„Желимо да се рад учитељица наше деце препозна и награди“ – стигао нам је допис родитеља ученика једне крагујевачке школе

„Ми смо група родитеља који желе да своје задовољство радом и посвећеношћу наших дивних учитељица Катарине Јевремовић и Милице Вујсић из Крагујевца, покажу јавним дописом и молбом институцијама да њихов труд и рад препознају“.

Овако, отприлике, почиње допис који нам је стигао од родитеља ученика једне крагујевачке школе, њих укупно 62. Да су задовољни радом учитељица своје деце, мало је рећи. Њихов труд су желели да награде тако што ће саставити и потписати допис и послати га нашој редакцији, али и Удружењу „Живојин Мишић“, како све што ове учитељице чине за своје ђаке не би остало непримећено.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.11 MB]

Катарина Јевремовић и Милица Вујсић учитељице су у ОШ „Драгиша Михаиловић“ из Крагујевца.

„С обзиром на чињеницу да учитељице раде са нашом децом већ четврту годину заредом, имали смо прилике да се до сада безброј пута уверимо у њихове методе које се одликују иновативношћу, ентузијазмом, посвећеношћу, активизмом, спремношћу да уче, да се усавршавају и прилагођавају модерним потребама образовања, да примењују нове методе и средства у настави, да ученике уче како да примењују знање и тако их припремају за савремене захтеве у будућности.“, кажу родитељи чијој деци предају Катарина и Милица.

Оне су, додају, покретачи позитивних промена у својој околини, пионири напретка и постизања натпросечних резултата.

„Оно што је карактеристично у њиховом раду су многобројне ваннаставне активности и пројекти у којима деца са задовољством учествују, а у крајњем исходу на тај начин мењају заједницу у којој живимо.“ – пишу родитељи.

Стога су решили да учитељице Катарину и Милицу пријаве на конкурс Најбољи едукатори Србије 2022. године који објављује удружење Живојин Мишић, као и за годишњу награду града Крагујевца – Ђурђевданску награду.

„Такође желимо да скренемо пажњу директору ОШ „Драгиша Михаиловић“ као и Министарству просвете и замолимо их јавно да ове учитељице буду препознате и награђене као едукатори који покушавају да унапреде друштво у коме живимо тако што генерације које долазе усмеравају ка правим вредностима.“ – објашњавају родитељи у свом допису.

Како кажу, ваннаставне активности које ове учитељице спроводе тешко се могу побројати.

Пројекат „Једем здраво, растем здраво“ донео је ученицима прилику да се кроз бројне занимљиве активности (презентације, стихове, драмске текстове, осмишљавање приредбе и изложбе воћа и формирање пирамиде исхране за одељенски пано) упознају са здравом храном и схвате њен значај за правилан раст и развој. Усвојили су појам Пирамиде исхране (правилан начин исхране, четири основне групе намирница). Ученици су своју креативност испољили и самосталним стварањем кореографије на музику песама које су певали.

Још неки од много заједничких пројеката које су ове вредне учитељице спровеле су: Мој град – Мој Крагујевац, прелепа изложба цртежа ученика ова два одељења где је Крагујевац приказан кроз призму дечјих очију; На обали реке Лепенице, Крагуј-птица, зграде и солитери, улице, Шумарице меморијални парк и споменик као симбол и опомена за злочин који се ту догодио, Ђурђевак цвет и месец мај симболи града Крагујевца.

„Поред тога што су добри едукатори и владају вешто модерним технологијама те своје вештине преносе и на ђаке, учитељице Катарина и Милица су пре свега дивне особе, свака од њих друга мајка својим ђацима. Зато ми, родитељи ученика ОШ „Драгиша Михаиловић“ из Крагујевца желимо да искажемо своје задовољство радом ове две посвећене учитељице.“ – закључују потписници овог дописа.

Уверени да у школама у Србији има још много Милица и Катарина, али и пуно родитеља попут ових из наше приче, срећни смо увек када на нашу адресу стигне оваква порука и кад видимо да сарадња родитеља и учитеља и даље може бити овако добра.