Неуролошкиња Сузан Гринфилд: Предвиђам да ће људи бити попут трогодишњака

август 09 20:49 2018

Друштвене мреже лоше утичу на ментално здравље деце, њихово понашање и емоционалну зрелост, упозорила је водећа британска неуролошкиња Сузан Гринфилд.

Сузан упозорава да штетни утицај друштвених мрежа и видео игрица ограничава бихевиорални развој деце на ниво трогодишњака.

У разговору за The Daily Telegraph Сузан је рекла да деца заостају, јер не уче како међусобно да комуницирају и самостално размишљају те зато стално траже нешто чиме ће заокупити пажњу.

„Предвиђам да ће људи бити попут трогодишњака: емоционални, са слабим социјалним вештинама, неразвијеним идентитетом и слабом концентрацијом’, рекла је.

Сузан Гринфилд је сарадница Универзитета Оxфорд, а своје тврдње подупрла је студијом коју су 2014. водили психолози с Virginia иHarvard  универзитета, а која је показала да студенти радије бирају електрични шок него 10 минута самоће. Сузан истиче да ово истраживање указује на то да људима константно треба нешто што ће им заокупити пажњу и да нису способни да буду сами са својим мислима.

Гринфилд истиче да је то посебно штетно за децу и саветује родитељима да их укључе у активности које ће их одвојити од екрана, попут спорта и провођења времена на отвореном.

Извор: Данас

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.